Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε η “απαγορευμένη ταινία” της Βουγιουκλάκη – Δεν έχει προβληθεί εδώ και 50 χρόνια (βίντεο)

Βρέθηκε η “απαγορευμένη ταινία” της Βουγιουκλάκη – Δεν έχει προβληθεί εδώ και 50 χρόνια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προχώρησε η Φίνος Φιλμ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

Οι υπεύθυνοι της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας βρήκαν το φιλμ μια ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία όπως τονίζουν δεν έχει προβληθεί επίσημα εδώ και 50 χρόνια.

Πρόκειται για την ταινία “Αλίκη” ή επί το αγγλικότερον “Aliki my love” με την οποία Φίνος και Βουγιουκλάκη επιχείρησαν να κάνουν άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού.

Το «Aliki my love» «συζητήθηκε» αρκετά το 1964, δεν συγκίνησε το ελληνικό κοινό και σύντομα ξεχάστηκε τελείως.

Λέγεται πως ο ίδιος ο Φοιλοποίμην Φίνος μετά την πρώτη προβολή της ταινίας επεδίωξε να την κρατήσει στην αφάνεια.

Οι δημοσιογράφοι την ονόμασαν η «απαγορευμένη ταινία» της Αλίκης, επειδή είχε τολμηρές σκηνές κάτι που δεν φαίνεται να κρίνουμε από το μισοκατεστραμμένο φιλμ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα, αφού οι υπεύθυνοι φαίνεται να βρήκαν μια “καλή” κόπια η οποία όπως όλα δείχνουν θα τους επιτρέψει την ψηφιακή επεξεργασία και την προβολή της σε εξαιρετική ποιότητα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Facebook.

“Συμβαίνει τώρα! Η “Αλίκη” βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα.. #aliki #restoration” σημειώνεται πάνω από την ανάρτηση:

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο της Μηχανής του Χρόνου, τον Μάρτιο του 1964 έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ξενόγλωσση ταινία, «Aliki my love» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ήταν η πρώτη απόπειρα της ηθοποιού για διεθνή καριέρα και μάλλον η τελευταία, καθώς ακολούθησε η ταινία «το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», που γυρίστηκε και σε τουρκική εκδοχή, με τη φωνή της Αλίκης ντουμπλαρισμένη από Tουρκάλα ηθοποιό.

Η αποδοχή της ταινίας δεν ήταν αυτή που περίμενε η ηθοποιός, αλλά και ο Φιλοποίμην Φίνος, που δέχτηκε να τη γυρίσει για να μην χαλάσει χατίρι στην αγαπημένη του πρωταγωνίστρια.

Στην Ελλάδα έκοψε λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64. Σήμερα το νούμερο είναι τεράστιο αλλά εκείνη την εποχή η Βουγιουκλάκη έκοβε περισσότερα εισιτήρια με σαφώς φθηνότερες ταινίες. Υπολογίζεται ο Φ. Φίνος ξόδεψε περίπου 9.000.000 δρχ. για την ταινία.

Σύμφωνα με το σενάριο του George Sen George, η Βουγιουκλάκη, όπως και στη Μανταλένα, θα υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν ξένο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της για να εκτιμήσει μια κληρονομία που του άφησαν.

Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης, ήταν ο Jess Conrad, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ξενέρωτος» από τους κριτικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγχαρητήρια Νίκου Ανδρουλάκη στον Λάνθιμο: «Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο»

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ «το έκανε» με τη Νατάσα σε σκηνοθεσία του γιου της (βίντεο)

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Η ταινία «Minecraft» στις 4 Απριλίου ’25 στους κινηματογράφους – Ποιοι πρωταγωνιστούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr