ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πατίστας, Πάρος,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ' από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Γιάννης Πατίστας απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα.
Ήταν 97 ετών και παρέμεινε ως το τέλος αγέρωχος, ευγενής κι αρχοντικός.
Ο Γιάννης Πατίτσας ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από ένα κατάστημα στην Αθήνα και το όνομα Πατίστας έμελλε μέχρι τη δεκαετία του ’80 να μεσουρανήσει στο χώρο.
Γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αθήνα στην Πλάκα.
Εκεί, αφηγείται ο ίδιος, πήρε και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία.
Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.
Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4 το οποίο τελικά κληρονόμησε και απογείωσε.
Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του.
Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του.
Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμη και για τις συμβουλές του.
Πηγή: fonitisparou.gr























































