Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός ηθοποιός της σειράς «Fauda» τραυματίστηκε πολεμώντας στη Γάζα τους τζιχαντιστές

Ισραηλινός ηθοποιός της σειράς «Fauda» τραυματίστηκε πολεμώντας στη Γάζα τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ισραήλ ακόμα και οι «επώνυμοι», οι αναγνωρίσιμοι, πάνε στον πόλεμο, μάχονται και τραυματίζονται.

Η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα, με ανάρτησή της στο «Χ» (πρώην Twitter) ενημέρωσε ότι ο γνωστός ηθοποιός Ιντάν Αμεντί, της δημοφιλούς σειράς «Φάουντα», όλα τα επεισόδια υπάρχουν στο Netflix, τραυματίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας πολεμώντας τους τζιχαντιστές.

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Ο εξαιρετικός μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός της επιτυχημένης σειράς @FaudaOfficial Idan Amedi και μαχητής έφεδρος των IDF, τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη στην Khan Yunis της Γάζας. Του ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση».

Ο κορυφαίος Ισραηλινός ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Fauda», τραυματίστηκε σοβαρά στη Γάζα ενώ πολεμούσε για τον ισραηλινό στρατό εναντίον της Χαμάς, σύμφωνα με την οικογένειά του και το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο 35χρονος Ιντάν Αμεντί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ στο Ιατρικό Κέντρο «Sheba Tel Hashomer» κοντά στο Τελ Αβίβ, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο πατέρας του σταρ είπε στον ισραηλινό ιστότοπο Walla!: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του».

Ο Αμεντί, ο οποίος είναι κουρδικής καταγωγής, έγινε γνωστός τη δεκαετία του 2010 ως τραγουδιστής-τραγουδοποιός πριν ενταχθεί στο καστ του «Fauda» το 2017.

Υποδύεται στη σειρά ένα μέλος μιας ισραηλινής μονάδας ειδικών δυνάμεων, η οποία ακολουθεί έναν Ισραηλινό πράκτορα που βγαίνει από τη σύνταξη για να κυνηγήσει έναν Παλαιστίνιο μαχητή που νόμιζε ότι τον είχε σκοτώσει, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της σειράς στο Netflix.

Ο Αμεντί είχε προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσει για τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους συνδημιουργούς του «Fauda», Lior Raz και Avi Issacharaoff.

«Ο Ιντάν είναι ένας αληθινός ήρωας και από την πρώτη μέρα του πολέμου αποφάσισε να τα αφήσει όλα στην άκρη και να πάει να πολεμήσει.

»Πρώτα στο βορρά και μετά στο νότο [της Γάζας]», είπαν στον Walla!

Εξέχοντες Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, Τσίλι Τρόπερ, και του τραγουδιστή Σλόμο Αρτίζι εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τον Αμεντί και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Λίγο πριν τραυματιστεί, ο Αμεντί μίλησε σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι για τη μάχη στη Γάζα.

«Είναι τρελό αυτό που έχτισαν [η Χαμάς] εδώ», είπε στο Channel 12.

«Η επιχείρηση εδώ είναι σε μια πολύ κεντρική διαδρομή [του τούνελ της Χαμάς].

»Εδώ βρήκαμε χιλιόμετρα τούνελ, οπλισμό, ακόμη και ειδικό οπλισμό.

»Ήμασταν απασχολημένοι τις τελευταίες δύο ημέρες προσπαθώντας να το καταστρέψουμε».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ισχυρίζονται ότι η Χαμάς έχει κατασκευάσει έναν λαβύρινθο από τούνελ που εκτείνεται σε ολόκληρη τη Λωρίδα – ένα υπόγειο δίκτυο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, την αποθήκευση ρουκετών και πυρομαχικών και τη στέγαση κέντρων ελέγχου της Χαμάς.

Η Χαμάς το 2021 ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε 500 χιλιόμετρα σηράγγων κάτω από τη Γάζα, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτός ο αριθμός ήταν ακριβής.

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσής του στον θύλακα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε εκατοντάδες φρεάτια σηράγγων και ανακάλυψε πολλά άλλα – συμπεριλαμβανομένων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο πολιορκήθηκε από τις IDF τον Νοέμβριο, προκαλώντας ευρεία διεθνή καταδίκη για όσα περιέγραψαν οι γιατροί ως «καταστροφικές» συνθήκες.

Τουλάχιστον 185 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.000 άλλοι τραυματίστηκαν σε μάχες στη Γάζα από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν την χερσαία επίθεσή τους στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις IDF.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr