Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον για το μυστήριο γύρω από την ίδια τον τελευταίο καιρό, κάτι που είχε πυροδοτήσει αρκετές θεωρίες συνωμοσίας.

Με ένα βίντεο στο Instagram ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίζεται χαμογελαστή καθιστή σε ένα παγκάκι στο Ουίνδσορ και όπως αποκαλύπτει η περιπέτεια με την υγεία της άρχισε τον Ιανουάριο, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος.

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

»Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, από τις μετέπειτα εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος.

»Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής» επισημαίνει.

«Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της οικογένειας μας.

»Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο.

»Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου.

»Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά.

»Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου» είπε.

«Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη παρηγοριά.

»Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς.

»Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας» πρόσθεσε.

Η Κέιτ Μίντλετον κλείνει το βίντεο της ζητώντας από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας αυτή τη δύσκολη στιγμή και διαβεβαιώνει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

«Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου.

»Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωσή της:

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

»Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

»Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο, και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής.

»Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα ενημέρωσε ότι Θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

»Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

»Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου.

»Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με έναν τρόπο αυτό είναι κατάλληλο για αυτούς, και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

»Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου.

»Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς.

»Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δύο.

»Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου.

»Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα μπορέσω , αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη αποκατάσταση…

»Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Πώς το ανακάλυψε ο Ουίλιαμ

Λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη παρουσία του στην επιμνημόσυνη τελετή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ότι η σύζυγός του Κέιτ, έχει καρκίνο και αποσύρθηκε πριν παραστεί.

Μάλιστα η απουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας από την εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου είχε προκαλέσει απορίες, αλλά η αποκάλυψη απόψε για την υγεία της πριγκίπισσας εξηγεί τον λόγο που απείχε.

Αποσύρεται από την πρώτη γραμμή ο πρίγκιπας της Ουαλίας

Ο Ουίλιαμ αναμένεται να αποσυρθεί από τα καθήκοντα της πρώτης γραμμής προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά τους καθώς η γυναίκα του αναρρώνει.

Όλο το παλάτι είναι ήδη από πάνω του, πιο συσπειρωμένο από ποτέ για να δώσει δύναμη και κουράγιο στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Ήδη ο πρίγκιπας έχει ήδη προσαρμόσει τα βασιλικά του καθήκοντα για να αφιερώνει ακόμη περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του μετά την πρώτη εισαγωγή της Κέιτ στην κλινική του Λονδίνου τον Ιανουάριο.

Τι είπαν τα διεθνή ΜΜΕ

Αμέσως μετά την προβολή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος της πριγκίπισσας τα ΜΜΕ παγκοσμίως πρόβαλαν στο πρώτο τους θέμα την είδηση.

Συγκεκριμένα η Daily Mail γράφει στον τίτλο: Η Κέιτ αποκάλυψε πως έχει καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, γενναία αν ανακοίνωσε πως δίνει μάχη με την ασθένεια και κάνει χημειοθεραπείες», προσθέτοντας την φράση της: «θα είμαι καλά».

«Η Κάθριν, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει καρκίνο» αναφέρει στον τίτλο του το CNN, το οποίο το ανέδειξε σε πρώτο θέμα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι κάνει θεραπεία για τον καρκίνο» σχολιάζει το BBC.

Η Independent τονίζει: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την προσωπική μάχη της με τον καρκίνο σε ένα γενναίο μήνυμα σε βίντεο»

Η Corriere de la Serra έχει επίσης πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Μίντλετον.

«Είμαι περήφανος για το θάρρος της»

«Περήφανος» δηλώνει ο βασιλιάς Κάρολος για το θάρρος της Κέιτ Μίντλετον να μιλήσει για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε και τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Ο Κάρολος είναι «τόσο περήφανος για την Κάθριν για το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε και παρέμεινε σε στενή επαφή μαζί της όλες τις τελευταίες εβδομάδες αφού πέρασαν μαζί χρόνο στο νοσοκομείο» δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

«Ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου» προστίθεται στη δήλωση.

Ευχές από Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν σύντομη δήλωση με την οποία εύχονται ταχεία ανάρρωση στην Κέιτ Μίντλετον.

«Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε να είναι σε θέση να το κάνουν ιδιωτικά και εν ειρήνη», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Τι γνωρίζουμε για την κατάσταση της υγείας της

Ο Guardian συγκέντρωσε, τα μέχρι στιγμής στοιχεία γύρω από την εν λόγω διάγνωση και το τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Με τι είδους καρκίνο έχει διαγνωστεί Κέιτ Μίντλετον;

Η Κέιτ Μίντλετον, 42 ετών, έχει διαγνωστεί με μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Σε ένα προσωπικό μήνυμα που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, η πριγκίπισσα ανέφερε ότι όταν υποβλήθηκε σε μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, «θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική».

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κλινική του Λονδίνου, ήταν επιτυχής.

Μετά από 13 νύχτες στο νοσοκομείο, η πριγκίπισσα έφυγε από την κλινική στις 29 Ιανουαρίου.

«Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος», δήλωσε την Παρασκευή.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι δεν θα μοιραστεί περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφή ή το στάδιο του καρκίνου που ανακαλύφθηκε.

Τι είδους εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν;

Λεπτομέρειες για το είδος των εξετάσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, σαρώσεις και βιοψίες.

Η βιοψία είναι μια ιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού δείγματος ώστε να εξεταστεί στο μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παθολογικά κύτταρα.

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι «οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος».

Τι γίνεται;

Στο προσωπικό της μήνυμα, η πριγκίπισσα ανέφερε ότι η ιατρική ομάδα της συνέστησε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η χημειοθεραπεία είναι μια θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούνται φάρμακα για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φαρμάκων χημειοθεραπείας, αλλά όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Σταματούν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που τα εμποδίζει να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στο σώμα.

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε την Παρασκευή ότι βρισκόταν «στα αρχικά στάδια» της θεραπείας.

Πότε άρχισε τη θεραπεία;

Ο Guardian γνωρίζει ότι η Κέιτ Μίντλετον ξεκίνησε μια προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πότε θα ολοκληρωθεί η θεραπεία;

Βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η απόφαση για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί θα εξαρτηθεί από την ιατρική συμβουλή.

Πώς αισθάνεται η Κέιτ Μίντλετον;

Είπε ότι οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν «απίστευτα δύσκολοι» για την ίδια και την οικογένειά της, αλλά είναι ευδιάθετη και συγκεντρωμένη στην ανάρρωση.

«Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου».

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά προς το παρόν «πρέπει να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάρρωση».

Θα ευαισθητοποιήσει η διάγνωσή της;

Ναι. Όταν ο πεθερός της, Βασιλιάς Κάρολος, μοιράστηκε τη διάγνωση του καρκίνου του νωρίτερα φέτος, υπήρξε σημαντική αύξηση των αναζητήσεων για την πάθηση στον ιστότοπο του NHS.

Ο επικεφαλής του NHS περιέγραψε τη διάγνωση του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον ως «σοκαριστική», αλλά την επαίνεσε που μίλησε δημόσια για την πάθηση.

Η Amanda Pritchard, διευθύνουσα σύμβουλος του NHS England, δήλωσε:

«Το να μιλάς γι’ αυτό είναι πραγματικά γενναίο και μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να ελέγξουν τα ανησυχητικά σημάδια και συμπτώματα.

»Αν ανησυχείτε για τον καρκίνο, ο ιστότοπος του NHS έχει περισσότερες πληροφορίες εδώ».

Πόσοι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Σύμφωνα με την Macmillan Cancer Support, περίπου 393.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο.

Οι μισοί από όσους διαγιγνώσκονται με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβιώνουν για τουλάχιστον 10 χρόνια μετά τη διάγνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Cancer Research UK, αλλά τα ποσοστά επιβίωσης ποικίλλουν για κάθε τύπο καρκίνου.

Κάθε χρόνο περίπου 167.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2021, ένας στους τέσσερις θανάτους προκαλείται από καρκίνο, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Πόσο σπάνιο είναι να διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο στα 40 του;

Ο καθένας μπορεί να πάθει καρκίνο, αλλά ο καρκίνος σε νεαρή ηλικία είναι σπάνιος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου αφορούν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων κάτω των 50 ετών παγκοσμίως που διαγιγνώσκονται με καρκίνο έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 80% μέσα σε τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της.

Τα παγκόσμια κρούσματα καρκίνου σε πρώιμη ηλικία αυξήθηκαν από 1,82 εκατ. το 1990 σε 3,26 εκατ. το 2019, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο ενηλίκων ηλικίας 40, 30 ετών ή νεότερων αυξήθηκαν κατά 27%.

Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαγνώστηκαν με καρκίνο αφού είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για κάτι άλλο;

Ναι. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του βασιλιά για μια καλοήθη διεύρυνση του προστάτη διαπιστώθηκε ένα «ξεχωριστό θέμα ανησυχίας». Περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια «μορφή καρκίνου», ανέφερε το παλάτι.

Η Κέιτ Μίντλετον διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο μόνο αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο. Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει αποκαλύψει γιατί χρειάστηκε να χειρουργηθεί εξαρχής.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τυχόν νέα ή ανησυχητικά συμπτώματα ή αλλαγές στην υγεία σας.

Αν και είναι απίθανο να πρόκειται για καρκίνο, είναι σημαντικό να μιλήσετε σε έναν γενικό ιατρό ώστε να το διερευνήσει.

Η έγκαιρη ανεύρεση του καρκίνου σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr