Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Π. Κουρουμπλής: Συμφωνία για επενδύσεις 1 δισ. από τις φαρμακοβιομηχανίες

Π. Κουρουμπλής: Συμφωνία για επενδύσεις 1 δισ. από τις φαρμακοβιομηχανίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σύναψη συμφωνίας, με βάθος τετραετίας και “καθαρούς” όρους, ζήτησε από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου.

Τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΣΦΕΕ παρευρέθη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA), Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, η εν λόγω συμφωνία θα περιλαμβάνει τη δέσμευση εκ μέρους των πολυεθνικών ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διενεργηθούν στη Ελλάδα κλινικές μελέτες που θα αποφέρουν τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν και επενδύσεις στην παραγωγή και συσκευασία φαρμάκων.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε επίσης να υπάρξει ειδικό καθεστώς σε ό,τι αφορά τις τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων για τη διάρκεια της συμφωνίας, ώστε να μην αναγκαστεί η Ελλάδα να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως η υποχρεωτική αδειοδότηση φαρμάκων.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε, από την πλευρά του, να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών και να εξετάσει το αίτημα τα εμβόλια, το ΕΚΑΣ και ο ΦΠΑ να μη συμπεριλαμβάνονται στη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Ρ. Μέργκστρομ χαρακτήρισαν τη συνάντηση ιδιαίτερα χρήσιμη και αναγνώρισαν την ανάγκη συμβολής τους στο κόστος της κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών της χώρας, δείχνοντας και διάθεση κατανόησης στο θέμα της προσαρμογής των τιμών των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση κοινής μικτής επιτροπής για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

Μέχρι 2.000 το υποχρεωτικό «φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr