Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προγράμματα εθελουσίας σε ΟΤΕ – Cosmote

Προγράμματα εθελουσίας σε ΟΤΕ – Cosmote
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για OTE TV,

Νέα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, κυρίως για εργαζομένους του ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του ΟΤΕ μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις, ενώ η συνολική δαπάνη για την υλοποίησή τους εκτιμάται σε 85 εκατ. ευρώ περίπου για συμμετοχή 700 περίπου εργαζομένων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΟΤΕ διευκρινίζει ότι τα προγράμματα που υλοποιεί δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

Τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

Τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης (από 60% έως 90% περίπου, ανάλογα το πρόγραμμα που συμμετέχουν).

Την προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης.

Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μικτού ποσού των 11.000 ευρώ περίπου.

Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.

Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει ειδικά προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων του ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κλπ) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της Cosmote.

Στις οικονομικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνονται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των περίπου 20 σημερινών μικτών μισθών του εργαζόμενου. Επιπλέον, παρέχεται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοροναϊός: Δωρεάν ίντερνετ και ομιλία για τους πελάτες της Cosmote

1.000.000 πελάτες στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα

Τα σχέδια του Αλαφούζου για δεύτερο τηλεοπτικό σταθμό

Ο ΟΤΕ δηλώνει ότι θα πληρώσει άμεσα για τις τηλεοπτικές συχνότητες

Hemlock Grove: Η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix, αποκλειστικά στον OTE TV

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr