Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Distemicha: Για πρώτη φορά επιχειρείται η αυτόνομη επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων

Distemicha: Για πρώτη φορά επιχειρείται η αυτόνομη επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Distemicha

Η υπηρεσία (και προϊόν αργότερα) «De Car» σχετίζεται με την επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων. Τοποθετείται στο γενικότερο concept του Internet of Things. Η ιδέα είναι ότι με τη χρήση μιας έξυπνης εφαρμογής και ενός device, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να ανταλλάσουν πληροφορίες που θα συλλέγονται μέσω πρωτοκόλλου ELM και θύρας OBD II.

Το αυτοκίνητο, και η μετακίνηση γενικότερα, είναι αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Στα πλαίσια του Internet of Things, τα αυτοκίνητα θα έχουν προτεραιότητα στο να γίνουν πιο «έξυπνα» πιο αυτόνομα και πιο «κοινωνικά», συνεργαζόμενα μεταξύ τους για την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών τους.

Η υπηρεσία «De Car» εκτός του ότι αποτελεί μια πλατφόρμα που ενσωματώνει ό,τι υπάρχει σήμερα διακριτό στον τομέα της επικοινωνίας του αυτοκινήτου με το χρήστη, καινοτομεί στο ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η αυτόνομη επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων, καθιστώντας τα έξυπνα και «κοινωνικά» μεταξύ τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξελίξουν τον αυτοματισμό προς όφελος του χρήστη οδηγού.

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα” και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Επιμελητήρια: Προς τρίτη συνεχόμενη αναβολή οι εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Δημήτρης Δημητρίου: Νέος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr