Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο ελληνικό κτίριο κέρδισε βραβείο αμερικάνικου οίκου

Ποιο ελληνικό κτίριο κέρδισε βραβείο αμερικάνικου οίκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

Ανάμεσα στους νικητές των Global Best Project του αμερικάνικου Engineering News – Record (ENR) βρίσκεται και το «πετράδι του στέμματος» της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στους νικητές στην κατηγορία Πολιτισμός – είναι και η ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία σε κοινοπραξία με την ιταλική Impregilo S.p.A. έκαναν πραγματικότητα το όραμα του Renzo Piano για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στα χρόνια της ύφεσης.

“Πετράδι του στέμματος”

Για τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. αποτελεί το «πετράδι του στέμματος» στον χώρο της κατασκευής κτηρίων πολιτισμού και τέχνης καθώς από το χαρτοφυλάκιο των έργων της ξεχωρίζουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Γουλανδρή, το Θέατρο Παλλάς και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο βραβείο που αποσπά η κοινοπραξία για το συγκεκριμένο έργο καθώς είχε προηγηθεί το Βραβείο Ασφάλειας για το 2015 από το Βρετανικό Συμβούλιο Ασφάλειας. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα τρία και πλέον χρόνια που διήρκεσαν οι κατασκευές στο εργοτάξιο που απασχολήθηκαν πάνω από 6.000 άτομα δεν υπήρχε ούτε ένα θανατηφόρο περιστατικό.

Η ανάδειξη των νικητών γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή αναγνωρισμένων επαγγελματιών του κατασκευαστικού τομέα οι οποίοι διαθέτουν πολύχρονη, σφαιρική και διεθνή γνώση και εμπειρία πάνω στα έργα. Ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να πληρεί ένα έργο είναι η ασφάλεια, η καινοτομία, η συνεισφορά στην παγκόσμια κοινότητα, η αισθητική και η «μαστοριά».

Οι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη στις 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα κέντρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Ο Μάικ Πομπέο στις 27/9 στην Ελλάδα στη συνάντηση της επενδυτικής κοινότητας της ανατ. Μεσογείου

Μπάρακ Ομπάμα για ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: «700 άνθρωποι πνίγηκαν, αυτό είναι απαράδεκτο»

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ακύρωσε την κατασκευή τριών νοσοκομείων – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σπάρτη: Εγκαινιάστηκε η Οικία των Ψηφιδωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr