Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιβάν Σαββίδης “κοντράρει” την Coca-Cola – Ποια ελληνική εταιρία διεκδικούν

Ο Ιβάν Σαββίδης “κοντράρει” την Coca-Cola – Ποια ελληνική εταιρία διεκδικούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Coca Cola, Ιβάν Σαββίδης,

Mετά την Coca-Cola HBC Holdings B.V που ήδη απέκτησε το 15% της εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού «Σουρωτή» και συνεχίζει να αγοράζει μετοχές από τους εκατοντάδες ιδιώτες μετόχους της, ο Ιβάν Σαββίδης (Dimera Group) εκδήλωσε και επίσημα την πρόθεσή του να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο της βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

Προς το παρών φαίνεται πως οι δύο μεγάλοι μονομάχοι δεν έχουν εισέλθει σε μια διαδικασία πλειοδοσίας αφού προσφέρουν στους μετόχους της «Σουρωτή» 1 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, σε συνέχεια διαρκών και έντονων εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζόμενων και των μικρομετόχων της “ΣΟΥΡΩΤΗ”.

Κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της “ΣΟΥΡΩΤΗ” με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της, στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της.

Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας “ΣΟΥΡΩΤΗ”, θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται.

Οι μέτοχοι της εταιρείας “ΣΟΥΡΩΤΗ” θα έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες έως και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος”.

Η Coca-Cola ήδη έχει πάρει το 15% της “Σουρωτή”

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου όταν Coca Cola HBC απέκτησε σε πλειστηριασμό το 15% της «Σουρωτή». Οι μετοχές αυτές ανήκαν σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Θωμά Λιακουνάκου και ήταν ενεχυριασμένες από την Τράπεζα Πειραιώς που προχώρησε στον πλειστηριασμό.

Ακολούθησε επιστολή της πολυεθνικής προς τους μετόχους της εταιρείας που γνωστοποιούσε την πρόθεσή της να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών προσφέροντας 1 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι το 15% το είχε αποκτήσει προσφέροντας 0,71 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας σήμερα έχει ως εξής: το 56% το κατέχουν περίπου 1.200 μικρομέτοχοι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και αρκετοί εργαζόμενοι, ο Δήμος Θέρμης ελέγχει το 16% και η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης το 4,5%. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Coca – Cola έχει ενισχύσει το ποσοστό της με συνεχείς αγορές μετοχών κοντά στο 20%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιβάν Σαββίδης: Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή

Handelsblatt: Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια στην Ελλάδα

Coca-Cola: Δεν έχουμε σχέση με τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό

Έλιωσε ο «πάγος» μεταξύ Μελισσανίδη και Σαββίδη

Ιβάν Σαββίδης: Δεν πωλείται το Open – «Θα φροντίσω να μην κρυολογήσω στην κηδεία τους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr