Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΠΑΠ: Δώρα και χαμόγελα στα παιδιά των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων- Συνεχίζονται τα έργα ανακαίνισης

ΟΠΑΠ: Δώρα και χαμόγελα στα παιδιά των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων- Συνεχίζονται τα έργα ανακαίνισης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μικρή γιορτή για τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» έστησε ο ΟΠΑΠ, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017. Η εταιρεία, που από το 2014 υλοποιεί σημαντικά έργα ανακαίνισης και στα δύο νοσοκομεία, θέλησε να βάλει τα παιδιά στο πνεύμα των ημερών και να τους προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς, καθώς η βελτίωση της ψυχολογίας τους είναι καθοριστική για την ανάρρωσή τους.

Ο ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό που βάφτηκε αποκριάτικα, μοίρασε δώρα και χαμόγελα στα παιδιά, μετατρέποντας τους θαλάμους νοσηλείας σε παιδότοπους. Πολύχρωμα ντυμένοι ανιματέρ έκαναν ζογκλερικά και κατασκευές με μπαλόνια, ζωγράφισαν σχέδια στα πρόσωπα και τα χέρια των παιδιών και τους πρόσφεραν μια μαγική εμπειρία. Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους πέρασαν ευχάριστες στιγμές, μαζί με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που ευχαρίστησαν τον ΟΠΑΠ για τη συνεχή στήριξή του και την προσπάθεια να βελτιώσει την ψυχολογία των μικρών ασθενών.

Σημαντικά έργα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, ξεκίνησε το 2014 το μεγαλόπνοο έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Μέχρι σήμερα έχει παραδώσει 8 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών. Στις υπερσύγχρονες πλέον νοσηλευτικές μονάδες των νοσοκομείων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά, τους γονείς τους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Τα έργα συνεχίζονται και εφέτος και εντός των επόμενων μηνών ο ΟΠΑΠ θα παραδώσει στα νοσοκομεία, δύο νέους ανακαινισμένους ορόφους.

Το νέο πρόσωπο των νοσοκομείων

Στο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» έχουν ανακαινισθεί η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και έχει αντικατασταθεί ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, η Α & Β Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, η Α’ & Β’ Χειρουργική του 2ου, δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια καθώς και η κεντρική είσοδος του 1ου ορόφου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Eurojackpot: Στις 21.15 η μεγάλη κλήρωση για το έπαθλο των 37 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Διαθέσιμοι οι λαχνοί της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου με εγγυημένο έπαθλο 1 εκατ. ευρώ – Στις 27 Μαρτίου η πρώτη κλήρωση

Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ κάθε εβδομάδα στο opaponline.gr – Εννέα νικητές κέρδισαν ήδη ταξιδιωτικές δωροεπιταγές*

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

Το Eurojackpot κληρώνει απόψε 21 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων ως τις 19:00 αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr