Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΗ αγοράζει την εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια

Η ΔΕΗ αγοράζει την εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα μόλις βήμα πριν από την τελική οριστικοποίηση της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS που δραστηριοποιείται στα Σκόπια βρίσκεται πλέον η ΔΕΗ, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες οικονομικές και νομικές ενέργειες και την Παρασκευή συνεδριάζει το Διοικητικό της Συμβούλιο όπου αναμένεται ότι θα την εγκρίνει και επίσημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη η συγκεκριμένη εξαγορά γίνεται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο που αποσκοπεί να καταστήσει τη ΔΕΗ έναν από τους βασικούς παίχτες στην περιοχή των Βαλκανίων, εν όψει μάλιστα της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Γυρίζοντας στην Ελλάδα την Παρασκευή, είναι προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, στο οποίο θα αποφασίσουμε την εξαγορά της εταιρίας EDS των Σκοπίων.

»Πιστεύουμε ότι τα κλειδιά της εταιρίας θα τα πάρουμε τις επόμενες εβδομάδες στα Σκόπια.

»Είναι ένα σημαντικό βήμα ανοίγματος της ΔΕΗ στην αγορά των Βαλκανίων και όπως έχω ξαναπεί στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ είναι να καταστεί ηγετική δύναμη ως περιφερειακή επιχείρηση στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης των αγορών που είναι κεντρικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Έτσι, λοιπόν, λήγει με μεγάλη επιτυχία και ευτυχή κατάληξη αυτή η προσπάθεια μας», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ βρέθηκε στην Ουάσινγκτον όπου συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο ενέργειας που φιλοξένησε η αμερικανική εταιρία Edison Electric Institute.

Ο κ. Παναγιωτάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει άλλους εκπροσώπους διεθνών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και να συζητήσει τις τεχνολογικές αλλά και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που διαγράφονται στο επιχειρηματικό μέλλον του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Βασικό συμπέρασμα που βγήκε από το συνέδριο είναι ότι όλες οι εταιρίες ηλεκτρισμού θα προσαρμοστούν και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες μέσω της ψηφιοποίησης όλων των δραστηριοτήτων τους και ιδιαιτέρως δικτύων, θα αναπτύξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα καταστήσουν τον ηλεκτρισμό σαν την μορφή εκείνης της ενέργειας η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση της ατμόσφαιρας και της ποιότητας ζωής υποκαθιστώντας άλλες κατώτερες μορφές ενέργειας», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr