Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚύπροςΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκλεισε το deal στην Ναυτιλία: Ποια εξαγορά ολοκληρώθηκε

Έκλεισε το deal στην Ναυτιλία: Ποια εξαγορά ολοκληρώθηκε
Διαβάστε σχετικά για Ναυτιλία,

Μεγάλο deal «κλείδωσε» στη Ναυτιλία αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hellenic Seaways (HSW) από την Attica Συμμετοχών, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Στη βάση της συμφωνίας της 11.08.2017 με την Τράπεζα Πειραιώς και έτερο μέτοχο μειοψηφίας της HSW, ως ισχύει, η Attica εξαγοράζει συνολικά 37.789.833 μετοχές της HSW έναντι συνολικού τιμήματος 69,07 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών τα 25,61 εκατ.ευρώ καταβλήθηκαν τοις μετρητοίς από ίδια διαθέσιμα της Attica Group. Το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό προς τους πωλητές ύψους 43,46 εκατ. ευρώ συμφωνήθηκε ότι θα εξοφληθεί με την παράδοση σε αυτούς συνολικά 24.145.523 νέων μετοχών της Attica Group, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμής διάθεσης 1,80 ευρώ ανά μετοχή, που θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group με κεφαλαιοποίηση των σχετικών απαιτήσεων των ανωτέρω πωλητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Group κατείχε ήδη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας «Blue Star Ferries Ν.Α.Ε.», ποσοστό 1,61% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχει πλέον ο Όμιλος Attica να ανέρχεται σε 39.039.833 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Attica Group θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβατικών ενεργειών για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW από την «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.» διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 98,83%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς το BREXIT ευνοεί την κυπριακή ναυτιλία

569 εκατ. δολ. νέες επενδύσεις από τους Έλληνες εφοπλιστές

Κουβέλης: Εργαζόμαστε εντατικά για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτικών

ΚΙΝΑΛ: Έλλειψη στρατηγικής στη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική

Οι Τούρκοι ονειρεύονται να γίνουν παγκόσμια ναυτική δύναμη – Θα εκπαιδεύσουν 1 εκ. ναύτες

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr