Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσοτσορός: Θα υπερβούν τα 900 εκατ. ευρώ τα κέρδη των ΕΛΠΕ

Τσοτσορός: Θα υπερβούν τα 900 εκατ. ευρώ τα κέρδη των ΕΛΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ, Ενέργεια,

Θα υπερβούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων το 2018 (EBITDA), ενώ αν οι αγορές δεν είχαν δυσκολέψει στο τέλος, θα ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όσον αφορά στα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα του ομίλου, τα μεγέθη παρουσιάστηκαν βελτιωμένα, τόσο σε τριμηνιαία βάση, όσο και σε βάση εννεαμήνου, παρουσίασαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, λόγω αύξησης παραγωγής και πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 135 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2018 (καταγράφοντας αύξηση 28%) και στα 360 εκατ. ευρώ (αύξηση 32%) για το εννεάμηνο το 2018, αντίστοιχα. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήλθαν στα 1,18.

Σημειώνεται ότι από Ιανουάριο αναμένονται και οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 50,1% της επιχείρησης, μια ιδιωτικοποίηση η οποία έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς.

Ο στόχος των ΕΛΠΕ, όπως είπε, είναι η ανταγωνιστική, εξωστρεφής, καινοτόμος και βιώσιμη ανάπτυξη. «Αν είσαι ανταγωνιστικός και εξωστρεφής θα ζήσεις, αν δεν μπορείς δεν θα ζήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια του ομίλου δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι στη χώρα μας ισχύουν οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανταγωνιστές σε γειτονικές χώρες δραστηριοποιούνται με λιγότερο πιεστικούς όρους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνεται διεθνώς. Ανέφερε ως παράδειγμα τις σχέσεις του ομίλου με το Ιράν προς το οποίο, είπε, υπήρχε ένα σημαντικό χρεωστικό υπόλοιπο και με τις πρόσφατες εξελίξεις ο όμιλος είναι, μεν, υποχρεωμένος να διακόψει τη συνεργασία, αλλά είχε ήδη προβλέψει μία τέτοια πιθανή εξέλιξη και είχε σχεδιάσει τον τρόπο αντιμετώπισης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr