Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες εταιρίες αγόρασε η ΔΕΠΑ από την ATTIKI GAS B.V. του ομίλου SHELL

Ποιες εταιρίες αγόρασε η ΔΕΠΑ από την ATTIKI GAS B.V. του ομίλου SHELL
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε χθες η πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (ΕΠΑ Αττικής) και της εταιρείας «ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ» (ΕΔΑ Αττικής) με τη μεταβίβαση των αντίστοιχων μετοχών από την Attiki Gas B. V. (η οποία είναι θυγατρική 100% της Shell Gas B.V., μία εταιρία του ομίλου Royal Dutch Shell) στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ).

Η μεταβίβαση αυτή πραγματοποιείται στη βάση της σχετικής Συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Attiki Gas B.V. που υπεγράφη και ανακοινώθηκε την 13.07.2018 και μετά την, άνευ όρων, έγκριση της συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με την από 21.11.2018 ομόφωνη απόφασή της.

Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι της ΔΕΠΑ σε σχέση με τη συναλλαγή ήταν οι Rothschild και Alpha Bank και Νομικοί Σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες «Λαμπαδάριος» και «Κουταλίδη».

Γνώμη για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής δόθηκε από την Eurobank.

Η ΔΕΠΑ ως μοναδική πλέον μέτοχος των εταιρειών στηρίζει την ανάπτυξή τους προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η εξάπλωση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Η εξαγορά αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για τη ΔΕΠΑ, καθώς με τη συναλλαγή αυτή ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των συμμετοχών της στη λιανική αγορά ενέργειας, με τρόπο που υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της, προάγει τον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα αποτελεί ορόσημο για τη μετάβασή της στη νέα εποχή, στα πλαίσια της αναδιαμόρφωσης του ενεργειακού χάρτη της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr