Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ισραηλινό όμιλο περνά ο έλεγχος ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας

Σε ισραηλινό όμιλο περνά ο έλεγχος ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ισραήλ, Ξενοδοχεία,

Σε ισραηλινό όμιλο περνά ο έλεγχος του ιστορικού ξενοδοχείου Εσπέρια στο κέντρο της Αθήνας.

Το ξενοδοχείο είναι κλειστό για 8 χρόνια μετά την αποχώρηση του τότε εκμισθωτή ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο υψηλό ενοίκιο λόγω της κρίσης που βίωνε εκείνη την εποχή ο αθηναϊκός τουρισμός.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε τελικά την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού εκμίσθωσης του πρώην Εσπέρια, επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, στον ισραηλινό όμιλο FATTAL HOTES L.T.D. με μηνιαίο μίσθωμα 95,833,33 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος όμιλος όπως ήδη έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες είχε πλειοδοτήσει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου για τη λειτουργία του ξενοδοχείου στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Ο σχετικός διαγωνισμός ανέφερε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο αποτέλεσε βάση για την διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού ήταν 54.210 ευρώ, το οποίο αφορούσε στο σύνολο του ακινήτου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Επιπλέον, θα καταβάλλεται ετήσιο μεταβλητό μίσθωμα, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 1,2% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου του αναδόχου (πλέον πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης), εφόσον αυτός υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ σε ένα οικονομικό έτος.

Σε περίπτωση που ο ανάδοχος αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει τον κινητό εξοπλισμό που υπάρχει σήμερα στο ξενοδοχείο, αυτός θα διατεθεί με ευθύνη και ενέργειες του αναδόχου για κοινωφελείς σκοπούς σε φορείς της αλληλέγγυας οικονομίας που θα το αιτηθούν, χωρίς να δικαιούται για αυτό κάποια αποζημίωση.

Η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της σύμβασης θα ισούται με 2 ετήσια μισθώματα. Επίσης, η εγγυητική επιστολή εκτέλεσης του επενδυτικού προγράμματος (δηλαδή της ανακαίνισης του ακινήτου) είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αττική – Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη, ο ρόλος του ταξιτζή

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr