Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ικανοποιητική η ανταπόκριση της υπηρεσίας ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ για τις Α.Ε.

Μίχαλος: Ικανοποιητική η ανταπόκριση της υπηρεσίας ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ για τις Α.Ε.
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρίες και τις καταχωρήσεις των πράξεών τους στο ΓΕΜΗ, δήλωσε:

«Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ, που εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ανωνύμων Εταιριών, ανταποκρίθηκε άμεσα και ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις που της ανατέθηκαν με το νέο νόμο περί Ανωνύμων Εταιριών.

»Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου, επιστράφηκαν από τις περιφερειακές ενότητες, μαζικά στην υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου μας 7.920 αδιεκπεραίωτες αιτήσεις Ανωνύμων Εταιριών, οι οποίες διεκπεραιώθηκαν μέσα στον Ιανουάριο, αφού έγιναν οι αντίστοιχες καταχωρήσεις και αναρτήθηκαν στη δημοσιότητα του ΓΕΜΗ αντίστοιχες ανακοινώσεις καταχώρησης, σύμφωνα με τον καινούριο νόμο.

Πλέον, οι υποβαλλόμενες αιτήσεις που αφορούν «δηλωτικές» καταχωρήσεις αποφάσεων των Ανωνύμων Εταιριών (για τις οποίες με το νέο νόμο η αρμοδιότητα περιήλθε στο Επιμελητήριό μας), διεκπεραιώνονται άμεσα από τις υπηρεσίες μας, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος.

»Επίσης, θα διεκπεραιώνονται άμεσα και οι αιτήσεις που αφορούν «τροποποιήσεις καταστατικού» Ανωνύμων Εταιριών, αφού προηγούμενα ληφθούν οι εγκρίσεις ελέγχου νομιμότητας των περιφερειακών ενοτήτων.

»Εξυπακούεται ότι οι υπηρεσίες του ΕΒΕΑ δίνουν και θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών τους και για την επιτυχή λειτουργία του ΓΕΜΗ που αποτελεί κατάκτηση του Επιμελητηριακού θεσμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μίχαλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών μείωσε την επιρροή της Άγκυρας στα Σκόπια

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης

Μίχαλος: Αυτή την Ευρώπη θέλουμε

Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση στηρίζει τα Επιμελητήρια – Θα δοθούν πρόσθετες αρμοδιότητες

Μίχαλος: Προτεραιότητα της δημόσιας διοίκησης η εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr