Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΠΑ: Συμφωνία για πώληση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

ΔΕΠΑ: Συμφωνία για πώληση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βουλγαρική Bulgargaz συνήψε συμφωνία για να αγοράσει 1,5 εκατομμύριο μεγαβατώρες φυσικού αερίου από την ελληνική ΔΕΠΑ.

Μάλιστα με αυτή τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ είναι η πρώτη φορά που η βουλγαρική κρατική εταιρεία αγοράζει αέριο πέραν του μακροπρόθεσμου συμβολαίου της με τη ρωσική Gazprom.

Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά το δεύτερο φετινό τρίμηνο και θα διοχετεύσει το αέριο στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης του Τσιρέν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή πάνω από το 95% των αναγκών της Βουλγαρίας σε αέριο καλύπτονται με προμήθειες από την Gazprom, οι οποίες παραδίδονται μέσω ενός αγωγού που διασχίζει την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Η Bulgargaz ανακοίνωσε πως η ΔΕΠΑ προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό, στον οποίο η κρατική εταιρεία αερίου έλαβε επίσης προσφορές από τη βουλγαρική Dexia και την καταχωρισμένη στην Ολλανδία Kolmar NL.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr