Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΠΑ: Συμφωνία για πώληση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

ΔΕΠΑ: Συμφωνία για πώληση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βουλγαρική Bulgargaz συνήψε συμφωνία για να αγοράσει 1,5 εκατομμύριο μεγαβατώρες φυσικού αερίου από την ελληνική ΔΕΠΑ.

Μάλιστα με αυτή τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ είναι η πρώτη φορά που η βουλγαρική κρατική εταιρεία αγοράζει αέριο πέραν του μακροπρόθεσμου συμβολαίου της με τη ρωσική Gazprom.

Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά το δεύτερο φετινό τρίμηνο και θα διοχετεύσει το αέριο στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης του Τσιρέν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή πάνω από το 95% των αναγκών της Βουλγαρίας σε αέριο καλύπτονται με προμήθειες από την Gazprom, οι οποίες παραδίδονται μέσω ενός αγωγού που διασχίζει την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Η Bulgargaz ανακοίνωσε πως η ΔΕΠΑ προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό, στον οποίο η κρατική εταιρεία αερίου έλαβε επίσης προσφορές από τη βουλγαρική Dexia και την καταχωρισμένη στην Ολλανδία Kolmar NL.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου αξιοποίησε την Τριμερή Σύνοδο Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για να στείλει προειδοποίηση στην Τουρκία

Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ: «Συμφωνούμε να ενισχύσουμε τη τρέχουσα τριμερή συνεργασία μας στους τομείς ασφάλειας, άμυνας και στρατιωτικού χαρακτήρα»

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Η Ρωσία στο πλευρό της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr