Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Volkswagen κατασκευάζει εργοστάσιο στην Τουρκία – Οι Γερμανοί πάντα στηρίζουν τους φίλους τους

Η Volkswagen κατασκευάζει εργοστάσιο στην Τουρκία – Οι Γερμανοί πάντα στηρίζουν τους φίλους τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κατασκευή νέου εργοστασίου της Volkswagen στην Τουρκία –και πιθανότατα στη Σμύρνη- αναφέρεται ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Όπως σημειώνεται, η νέα μονάδα της Volkswagen θα κατασκευασθεί, σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, κοντά στη Σμύρνη.

Κι αυτό ύστερα από πολλά γενναιόδωρα ανταλλάγματα του Ερντογάν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως μεταδίδει σχετικά το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Εδώ και καιρό Τουρκία, Βουλγαρία και Σαουδική Αραβία διεκδικούν την κατασκευή ενός νέου μεγάλου εργοστασίου της VW στο έδαφός τους.

Νικήτρια της διελκυστίνδας αναδεικνύεται η Τουρκία, με την νέα μονάδα να κατασκευάζεται -όπως όλα δείχνουν- στην Μανίσα, 40 περίπου χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Πρόκειται για επένδυση πολλών δισ, η οποία θα δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παρά το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος στη Βουλγαρία η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Τουρκίας με κύριο επιχείρημα υπέρ της Μανίσας την πρόσβαση στην τουρκική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας όλα τα ανταλλάγματα που ζήτησε, ακόμα και εκείνο της έγγραφης δέσμευσης του τουρκικού δημοσίου.

Η απόφαση υπέρ της Μανίσας φαίνεται ότι ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε το συμβούλιο εργαζομένων στη VW, που θέτει υπό αμφισβήτηση τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε μια μονάδα στην Τουρκία.

Η υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή της μονάδας στην Τουρκία τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, κάτι που σύμφωνα με την DW θα σημάνει την επιστροφή των μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην Τουρκία, οι οποίες είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια λόγω των εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr