Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίτλοι τέλους για τη Χαλυβουργική: Αποχώρησαν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι

Τίτλοι τέλους για τη Χαλυβουργική: Αποχώρησαν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Χαλυβουργική Α.Ε.,

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, η εθελουσία αποχώρηση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, που υλοποιήθηκε με πλήρη κάλυψη της δαπάνης από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Ανταποκρινόμενοι στη δημόσια πρόσκληση που είχε απευθύνει ο μέτοχος με ανοικτή επιστολή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποχώρησε το 100% εκ των περίπου 220 εργαζομένων και στελεχών της εταιρείας, εισπράττοντας απευθείας στον λογαριασμό τους από τον κ. Αγγελόπουλο συνολικά ποσό που έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το οικονομικό πακέτο της αποχώρησης των εργαζομένων συγκροτήθηκε από την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την αποζημίωση απολύσεως –παρά το ότι, όπως εκληθήσαν, παραιτήθηκαν– και την καταβολή του σύνολο του ποσού που θα εισέπρατταν από το ταμείο ανεργίας εάν, αντί να παραιτούνταν, απολύονταν.

Η εταιρεία, αν και έχει οφειλές προς τις πιστώτριες τράπεζες που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προς την Εθνική Τράπεζα (δανεισμός που συνδέεται κυρίως με τις δαπάνες σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και άλλες επενδύσεις ύψους 250 εκατ. της περιόδου 2003-2006), δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο παρά μόνον για την καταβολή του οφειλομένου φόρου μισθωτών υπηρεσιών του εν λόγω προγράμματος αποχώρησης όπως και των σχετικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέρουν πηγές από τη Χαλυβουργική.

Το σύνολο των οφειλών αυτών φέρεται να κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Προς εξόφληση και αυτών των οφειλών ορισμένες πλευρές εντός της εταιρείας προκρίνουν την πώληση άμεσα ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η Χαλυβουργική και ειδικότερα τα δικαιώματα ρύπων που διαθέτει η εταιρεία.

Η αξία τους, με βάση της τρέχουσες τιμές, υπολογίζεται πως υπερκαλύπτει τις παραπάνω οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Με την αποχώρηση και των τελευταίων εργαζομένων επέρχεται το τέλος της ιστορικής εταιρείας η οποία ήδη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια δεν παράγει τίποτα, ενώ οι υψικάμινοί της ήταν ήδη σβηστές από το 2013.

Παρά ταύτα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Αγγελόπουλος κατά των παιδιών του – Τι γράφει σε επιστολή του

Οι Αγγελόπουλοι επιτέθηκαν ξανά στον πατέρα τους – «Δεχόμαστε πόλεμο λάσπης»

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επιτέθηκε στα παιδιά του – Τι κατήγγειλε

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: «Δέχομαι λυσσαλέο πόλεμο λάσπης από τα παιδιά μου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr