Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΠΑ παρουσίασε τον ρόλο και τα οφέλη του LNG για την ελληνική ναυτιλία

Η ΔΕΠΑ παρουσίασε τον ρόλο και τα οφέλη του LNG για την ελληνική ναυτιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΔΕΠΑ συμμετείχε στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Η ναυτιλία στη δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη ΔΕΠΑ εκπροσώπησε ο κ. Γ. Πολυχρονίου, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής Ανάπτυξης, Διοικητικών & Πληροφορικής, ο οποίος συμμετείχε στην 1η ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του πλοίου: Νέα καύσιμα μειωμένου θείου – Αποτίμηση των πρώτων ημερών».

Στην ομιλία του ο κ. Πολυχρονίου, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην προσπάθεια της Ελληνικής Ναυτιλίας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να προσαρμοστεί στους νέους αυστηρότερους διεθνείς κανονισμούς. Κατεύθυνση στην οποία κινείται ήδη γοργά, η Ναυτιλία της Δυτικής και Κεντρικής Μεσογείου.

Το LNG, σημείωσε ο κ. Πολυχρονίου, εκτός από περιβαλλοντικά φιλικό, διαθέτει και μια ασφαλή και εφαρμοσμένη τεχνολογία ως προς την αποθήκευση, μεταφορά και χρήση του, που το καθιστούν μία από τις πιο αποδοτικές και συμφέρουσες λύσεις για τους πλοιοκτήτες, ικανή να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Η ΔΕΠΑ, τόνισε ο κ. Πολυχρονίου, πρωταγωνιστεί στη δημιουργία μίας βιώσιμης και αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας LNG στην Ανατολική Μεσόγειο, διασφαλίζοντας τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG στον Πειραιά στα μέσα του 2022, και ανοίγει τον δρόμο για πιο «καθαρές» και ανταγωνιστικές θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα καθιστά τη χώρα μας σταυροδρόμι της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

(από αριστερά προς δεξιά): Αντώνης Τσιμπλάκης, Συντονιστής-Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , Lars Η. Nielsen, Executive Group Director, BMS United, Γιώργος Πολυχρονίου, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής Ανάπτυξης, Διοικητικών & Πληροφορικής, ΔΕΠΑ, Μιχάλης Σακέλλης, Αντιπρόεδρος, ATTICA GROUP │ Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Πάνος Ζαχαριάδης, Τεχνικός Διευθυντής, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd., Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος και Διευθυντής, Fafalios Shipping S.A. │ Chairman, INTERCARGO, Κώστας Κόντες, Managing Director, V.SHIPS GREECE LTD

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr