Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ξηρό οι “Πυρήνες”

Πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ξηρό οι “Πυρήνες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαλόγους για το πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ξηρό οι “Πυρήνες” ανακάλυψε η αστυνομία, σε κάρτες μνήμης με κρυπτογραφημένη αλληλογραφία μεταξύ των έγκλειστων μελών της οργάνωσης και της 22χρονης καταζητούμενης συνεργού τους. Από το περιεχόμενό των καρτών προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι σχεδίαζαν να «απολύσουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τον συνεργό τους, Χριστόδουλο Ξηρό. Τον κατηγορούσαν ότι διεκδικούσε ηγετικό ρόλο στο σχέδιο απόδρασής τους από τη φυλακή, και τον θεωρούσαν υπαίτιο για δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις, η πρώτη στο Α.Τ. Ιτέας και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2014 στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Πηγή εξήγησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «τα μέλη της οργάνωσης συνέτασσαν ιδιόχειρα σημειώματα τα οποία στη συνέχεια φωτογράφιζαν με “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, τα μετέτρεπαν σε κρυπτογραφημένα αρχεία pdf που αποθήκευαν σε φορητές κάρτες μνήμης. Αντάλλασσαν τις ψηφιακές κάρτες στη διάρκεια επισκεπτηρίων». Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η πρόσφατη κατάσχεση με εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή των καταλόγων με τα ονόματα των ατόμων που επισκέπτονταν τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας» στον Κορυδαλλό. Τρεις κάρτες βρέθηκαν κρυμμένες σε ταμπακιέρα στη γιάφκα στην Περαχώρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. «έσπασε» τα κρυπτογραφημένα αρχεία και διαπίστωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες έβριζαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και συζητούσαν ακόμα και το ενδεχόμενο δολοφονίας του, μετά την υλοποίηση του σχεδίου απόδρασής τους από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τις πηγές, «οι “Πυρήνες” συζητούσαν το ενδεχόμενο να αναθέσουν τον ξυλοδαρμό του Ξηρού σε μπράβους, ωστόσο, υπαναχώρησαν λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ξηρός θα τους κατέδιδε στην Αστυνομία».

Η ίδια πηγή είπε ακόμα ότι βρέθηκε σημείωμα των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης στο οποίο απευθύνονται στον Ξηρό λέγοντας ότι «Νίκο (σ.σ.: ήταν το κωδικό όνομα του Ξηρού), αν ποτέ πέσει στα χέρια σου το σημείωμα, να ξέρεις ότι θα σε γαμ… όλοι μαζί».

Ως συνεργός τους συνελήφθη χθες 29χρονος Αλβανός (σ.σ.: με κωδικό όνομα «Στέλιος»), που ενεπλάκη στο σχέδιο απόδρασης κατ’ εντολήν Αλβανού ισοβίτη που φέρεται να κατέχει ηγετική θέση στην αλβανική μαφία.

Αναζητούνται 2-3 ακόμη άτομα, οι κωδικές ονομασίες των οποίων είναι γνωστές στην ΕΛ.ΑΣ. («Ιάσονας», «Ρωξάνη», «Θωμάς» κ.ά.). Αποτυπώματα του 29χρονου Αλβανού βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Λουτρακίου, καθώς φέρεται να συνέδραμε την 22χρονη Σπυροπούλου στην κατασκευή εκρηκτικών, ενώ τη βοηθούσε και στις μετακινήσεις. Χρησιμοποιούσε ένα KIA Sorento που εντοπίστηκε χθες σε συνεργείο στο Περιστέρι.

Η 22χρονη, η οποία αναζητείται από τις ελληνικές Αρχές, φέρεται να έλεγε στις συνομιλίες που είχε με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο: «Εύχομαι να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας».

Με εκείνους να της απαντούν: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκ@τόψυ.. και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί».

Σε άλλο μήνυμα εκείνη τους έγραφε: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;».

Οι «Πυρήνες» της απάντησαν: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν βλάκα κι όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας «δώσει» όλους, όπως έκανε ο μαλ@κ@ς και με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».

Σε άλλο μήνυμα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης γράφει: «Είναι βλ@κ@ς, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr