Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία,

Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, κυρίως από περιοχές της Αττικής καθώς και της Αχαΐας και της Βοιωτίας, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής τρεις Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο είναι αρχηγικά μέλη της σπείρας και ένας Αλβανός, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Οι δράστες έβαζαν στο μάτι πολυτελή οχήματα και μικρά συγκεκριμένης μάρκας, τα έκλεβαν και στη συνέχεια τα πουλούσαν αυτούσια ή τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα που τους ενδιέφεραν και είτε τα έκλεβαν επι τόπου είτε σημείωναν τη διεύθυνση και τα έκλεβαν άλλη στιγμή. Όταν τα εντόπιζαν εν κινήσει, τα παρακολουθούσαν μέχρι τον τελικό προορισμό τους και τα έκλεβαν στη συνέχεια.

Ακόμη, αναζητούσαν οχήματα και μέσω διαδικτύου, από ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης οχημάτων, στοχοποιώντας κυρίως επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων στην Αττική.

Έχοντας αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο «πελατών», ενεργούσαν κατά παραγγελία και συγκεκριμένα έκλεβαν οχήματα συγκεκριμένου μοντέλου και προδιαγραφών, με σκοπό να αντικαταστήσουν προϋπάρχοντα ίδιου τύπου, παλαιότερης κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως είχαν παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίου.

Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με κατάλληλο λογισμικό, που παρέκαμπτε το ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης των οχημάτων. Αφού τα απομάκρυναν τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν αναζητούνται μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και τελικά τα μετέφεραν σε υπόγεια γκαράζ ή νοικιασμένες αποθήκες.

Όπως εξακριβώθηκε, σε αρκετές περιπτώσεις επέστρεφαν τα κλεμμένα οχήματα στους ιδιοκτήτες τους, τους οποίους υποχρέωναν να καταβάλουν χρηματικό ποσό ανάλογο της αξίας του κλεμμένου οχήματος τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα – Φθορές σε αυτοκίνητα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος έσφαξε τη γυναίκα του και πήγε να αγοράσει μπύρες

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος «της είχε βουτήξει το κεφάλι σε χλωρίνη»

Μενίδι: Με 17 μαχαιριές έσφαξε τη γυναίκα του

Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του γυναικοκτόνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr