Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έκρηξη» στις ληστείες του δρόμου λόγω capital controls

«Έκρηξη» στις ληστείες του δρόμου λόγω capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ληστεία, Τράπεζες,

Αύξηση της μικροεγκληματικότητας καταγράφει το αστυνομικό δελτίο, μετά τη… στενότητα των τραπεζών με τα capital controls και την έντονη αστυνομική παρουσία στα ΑΤΜ.

Το νέο δόγμα που εφαρμόζουν συμμορίες ληστών και μεμονωμένοι κακοποιοί που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες εισβάλλοντας σε σπίτια για να αρπάξουν μετρητά που βρίσκονται… κάτω από μαξιλάρια έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., που έχει ήδη διαμορφώσει νέες περιπολίες -κυρίως- των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. σε γειτονιές, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Με τον περιορισμό του ρευστού στις τράπεζες και τη μεταφορά μετρητών -έστω και μικροποσών- σε χέρια ιδιωτών, παρατηρήθηκε ανησυχητική αύξηση στις ληστείες του δρόμου και κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων που προέβαιναν σε αναλήψεις συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, όπως σε όλες τις περιπτώσεις κρίσης, «ανθούν» οι συμμορίες επιτηδείων που εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένους και αφελείς…

Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους είναι από μερικές εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες ευρώ. Κατά μέσο όρο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 4-5 σοβαρά περιστατικά ημερησίως», είπε στο «Εθνος» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε θέση να έχει εικόνα από την Αθήνα και την επαρχία.

Οπως εξήγησε, το 30-35% των ληστειών γίνονται από ανασφάλιστες πόρτες (κλειστές αλλά όχι κλειδωμένες) και ανασφάλιστα παράθυρα. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι -κυρίως- ηλικιωμένοι θύματα έχουν… «διαλαλήσει» ότι έχουν χρήματα σε κάποια παρέα στο καφενείο ή στη γειτονιά…

Πολλές είναι οι περιπτώσεις ληστειών που έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα τον τελευταίο μήνα.

Οπως στο Κερατσίνι, όπου άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, ιδιοκτησίας 89χρονου, ο οποίος είχε κρύψει τις οικονομίες του σε κρύπτες στα… ρολά του παραθύρου.

Οι δράστες είτε γνώριζαν αυτήν τη λεπτομέρεια είτε κατάφεραν να εντοπίσουν τα χρήματα. Αρπαξαν 35.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Στα Ανω Λιόσια, άγνωστος προσέγγισε 73χρονο και με τη βία τού απέσπασε το πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και έγγραφα.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ωστόσο είναι εκείνη του 82χρονου από τη Νέα Μάκρη, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει πως κάποια στιγμή, όταν έλειπε από το διαμέρισμά του, που βρίσκεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του, εντόπισαν τα 15.000 ευρώ που ήταν οι οικονομίες μιας ζωής και τα οποία είχε προλάβει να βγάλει από την τράπεζα πριν από τα capital controls και του τα πήραν.

Ο ίδιος ο ηλικιωμένος είπε στους αστυνομικούς πως άργησε να το καταλάβει, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης στο σπίτι του, κάτι που διαπίστωσαν και οι ίδιοι.

Στην οδό Μιλτιάδου στη Γλυφάδα, δύο άγνωστοι εμφανίστηκαν σε ηλικιωμένη ως εφοριακοί και την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο προκειμένου να την οδηγήσουν στο σπίτι της για τη διευθέτηση δήθεν οφειλών συγγενικών της προσώπων. Οι δράστες άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Ηράκλειο

Ενδοοικογενειακή βία: Χειροπέδες σε 33χρονο από το Ηράκλειο που απείλησε και εκφόβισε τη σύντροφό του

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr