Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον τρομοκράτη Μαζιώτη

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον τρομοκράτη Μαζιώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη είναι η ποινή που άκουσε ο Νίκος Μαζιώτης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Με αυτή την απόφαση έπεσε η αυλαία της δεύτερης δίκης για τον Νίκο Μαζιώτη, όχι όμως και την Πώλα Ρούπα, για την οποία η δικογραφία διαχωρίστηκε προκειμένου να δικαστεί αν και όποτε συλληφθεί.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με παγιδευμένο αυτοκίνητο, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής, αλλά και για τις ληστείες σε Μέθανα και Κλειτορία. Επίσης, κάθισε στο εδώλιο και για το Μοναστηράκι, όπου συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Ολες οι πράξεις που του αποδίδονται τελέστηκαν μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί το 2012 τους οποίους παραβίασε μαζί με την Πώλα Ρούπα και έκτοτε καταζητούνταν.

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθονταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν με την απουσία Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο προκειμένου να συμμετέχει στη δίκη. Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συμφωνήσει με την συνήγορό του να μην πάρει άδεια και είχε ζητήσει διορισμό δικηγόρου από το δικαστήριο,ωστόσο, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου δεν ικανοποίησα το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» – Εξέτισε τα 3/5 της ποινής της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr