Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα ή δόλος; Αστυνομικός τηλεφώνησε στον δολοφόνο αντί στην Ιντερπόλ

Γκάφα ή δόλος; Αστυνομικός τηλεφώνησε στον δολοφόνο αντί στην Ιντερπόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε «μεγαλειώδη» γκάφα υπέπεσε η Αστυνομία Κύπρου, εκτός αν πρόκειται για κάτι πιο δόλιο.

Αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ Βελιγραδίου σχετικά με πληροφορίες, που αφορούσαν την οργάνωση της δολοφονίας Φάνου Καλοψιδιώτη (φωτο), τηλεφώνησε στον φερόμενο ως οργανωτή της δολοφονίας.

Κάτι το οποίο οδήγησε τους Σέρβους να εξετάσουν ακόμη και το ενδεχόμενο καταγγελίας των κυπριακών Αρχών στη Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ.

Το απίστευτο περιστατικό, αλλά και το γεγονός ότι, ενώ υπήρχαν πληροφορίες από τον περασμένο Μάρτιο, αφέθηκε η υπόθεση να εξελιχθεί στη δολοφονία του Καλοψιδιώτη, εγείρει τεράστια ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης.

Τα πιο πάνω δεν αποτελούν απλώς πληροφορίες, αλλά περιλαμβάνονται σε έγγραφα της ίδιας της Αστυνομίας, τα οποία κατέχουμε, και σε αλληλογραφία της με την Ιντερπόλ Σερβίας.

Οι απίστευτες άστοχες ενέργειες της κυπριακής Αστυνομίας έγιναν τον περασμένο Μάρτιο και ουσιαστικά με αυτές ενέβαλε σε υποψία τους οργανωτές του φονικού, οι οποίοι εξαφανίστηκαν τότε αλλά επανήλθαν τον Ιούνιο, οπόταν και διέπραξαν το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι ακόμη και τα όποια μέτρα είχαν ληφθεί από την κυπριακή Αστυνομία δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν το μακελειό.

Η Αστυνομία, η οποία είχε όλη την απαραίτητη ενημέρωση από την Ιντερπόλ Σερβίας, φαίνεται ότι θα μπορούσε να αποτρέψει όχι μόνο τη δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη, που ήταν ο κύριος ή και μοναδικός στόχος, αλλά και των άλλων τριών προσώπων (περιλαμβανομένων και του ενός εκ των εκτελεστών, αλλά και ενός αστυνομικού και της συζύγου του) που έχασαν τη ζωή τους κατά το επεισόδιο.

Οι ίδιες οι αναφορές ή και εκθέσεις της Αστυνομίας αποκαλύπτουν το τι συνέβη και τους κακούς χειρισμούς που έγιναν, ενώ η Ιντερπόλ Σερβίας αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη την κυπριακή Ιντερπόλ.

Οι Σέρβοι δεν δέχθηκαν τη δικαιολογία

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο της Αστυνομίας, ημερομηνίας 21 Απριλίου, αναφέρεται ότι: «…Οι σερβικές Αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η Ιντερπόλ Λευκωσίας και η Αστυνομία Κύπρου να έκαναν σημαντικά λάθη, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία απασχολείται σημαντικός αριθμός αστυνομικών και αστυνομικών υπηρεσιών στη Σερβία, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ και μήνες.

Οι Αρχές της Σερβίας μάς ενημερώνουν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προβούν σε ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας της Ιντερπόλ σχετικά με την ενδεχόμενη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, η οποία, εκτός του ότι έθεσε σε κίνδυνο ζωές, θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα και τη φήμη της Ιντερπόλ ως οργανισμού».

Από τα πιο πάνω, προκύπτει ότι οι Σέρβοι δεν δέχτηκαν τη δικαιολογία του λάθους, όχι μόνο για το τηλεφώνημα αλλά και για άλλους χειρισμούς της υπόθεσης, κάνοντας αναφορά σε «ενδεχόμενη διαρροή», παραπέμποντας σε πιθανή σκόπιμη διαρροή.

Η σχετική αναφορά αφορούσε τις εξής θέσεις/ισχυρισμούς της Ιντερπόλ Βελιγραδίου, όπως καταγράφονται σε έγγραφο της κυπριακής Αστυνομίας: – Στις 16/4/2016 ενώ οι… (κατονομάζονται τρεις αλλοδαποί) ταξίδευαν, ο φερόμενος οργανωτής έλαβε τηλεφώνημα από Κύπριο, ο οποίος προειδοποίησε πως ενημερώθηκε από την κυπριακή Αστυνομία ότι ο αριθμός τηλεφώνου τού φερόμενου οργανωτή παρακολουθείται, γι’ αυτό χρειάζεται να αποκτήσει καινούργιο αριθμό.

– Ένας από τους δύο αλλοδαπούς εγκληματίες, που αφίχθησαν εκείνη τη μέρα στο κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμβου, επικοινώνησε με τρίτο αλλοδαπό και του ανέφερε πως τον πλησίασε άγνωστο πρόσωπο που του συστήθηκε ως μέλος εγκληματικής συμμορίας της οποίας άλλο μέλος πρόκειται να δολοφονηθεί.

– Το υπό αναφορά πρόσωπο τού έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο τις φωτογραφίες τους και τον πληροφόρησε ότι γνώριζε τον λόγο της επίσκεψής τους και ότι είχαν επισκεφθεί ξανά την Κύπρο πριν από δέκα μέρες.

Περαιτέρω, του ανέφερε ότι Κύπριος αστυνομικός τον ενημέρωσε για όλα τα γεγονότα σχετικά με τις ετοιμασίες για τον φόνο και λεπτομέρειες της υπόθεσης και του ανέφερε ότι η Ιντερπόλ είναι στα ίχνη τους και ότι θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατόν, όπως και έπραξαν.

Σε άλλο έγγραφο της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ελήφθη πληροφορία πως συγκεκριμένο άτομο, το οποίο κατονομάζεται, θα έφθανε στην Κύπρο στις 22 Μαρτίου για να διευθετήσει εγκληματική ενέργεια εναντίον προσώπου.

Με οδηγίες υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομίας ενημερώθηκαν ανεπίσημα τα υποψήφια θύματα για σκοπούς πρόληψης, ενώ η αρχική αλληλογραφία κοινοποιήθηκε στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λευκωσίας και Μόρφου και στον Κλάδο Επιχειρήσεων.

Από τραγελαφικά μέχρι και τραγικά είναι όσα διαδραματίστηκαν με το τηλεφώνημα αστυνομικού της Ιντερπόλ Λευκωσίας στον φερόμενο εγκέφαλο της δολοφονίας Καλοψιδιώτη, αφού ύστερα από την γκάφα του εν λόγω αστυνομικού, ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Σερβίας κάλεσε πίσω την Αστυνομία προκειμένου να ενημερώσει τον υπεύθυνο, πως ο φερόμενος εγκέφαλος της δολοφονίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συγκεκριμένο αριθμό τον οποίο και διαβίβασε στις κυπριακές Αρχές.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε την πληροφορία από τον επικεφαλής της Ιντερπόλ Βελιγραδίου προφανώς έμεινε «στήλη άλατος» όταν συνειδητοποίησε πως ο αριθμός που επικοινώνησε με τον φερόμενο εγκέφαλο ανήκε στην Ιντερπόλ Λευκωσίας.

Μια από τις παρενέργειες της ακούσιας (αν δεχθούμε την εκδοχή της Αστυνομίας) γκάφας της Ιντερπόλ Κύπρου, ήταν ότι ο φερόμενος εγκέφαλος της δολοφονίας, ύστερα από το «δώρο» που του έκανε η Ιντερπόλ Λευκωσίας προειδοποιώντας τον ότι κάτι πήγαινε στραβά, φέρεται να ενημέρωσε τους ανθρώπους του που είχε στείλει στην Κύπρο για σκοπούς της δολοφονίας, να μη χρησιμοποιούν τους αριθμούς τηλεφώνου που κατείχαν μέχρι τη στιγμή εκείνη.

Στις 4 Απριλίου οι δύο αλλοδαποί που αφίχθησαν στην Κύπρο για τη δολοφονία επέστρεψαν στη βάση τους.

Στις 16 Απριλίου οι δύο αλλοδαποί που είχαν επισκεφθεί την Κύπρο και προηγουμένως για σκοπούς της δολοφονίας Καλοψιδιώτη έφτασαν στην κατεχόμενη Κύπρο και αφού συνάντησαν Ελληνοκύπριο, αναχώρησαν για την Κωνσταντινούπολη.

Όπως πληροφορείται ο «Φιλελεύθερος», ο αστυνομικός της Ιντερπόλ Λευκωσίας που υπέπεσε στο σφάλμα να επικοινωνήσει με τον εγκέφαλο που οργάνωνε τη δολοφονία νομιζόμενος ότι επικοινωνούσε με την Ιντερπόλ Βελιγραδίου, έδωσε τις εξής εξηγήσεις:

Προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ιντερπόλ Σερβίας και εντός του φακέλου της υπόθεσης (οργάνωσης δολοφονίας) εντόπισε έναν αριθμό τηλεφώνου και κάτω από αυτόν αναγράφονταν οι λέξεις «Ιντερπόλ Βελιγραδίου», οπόταν κάλεσε τον συγκεκριμένο αριθμό.

Απάντησε μια φωνή και ο Κύπριος αστυνομικός αφού ανέφερε ότι μιλά από την Ιντερπόλ Λευκωσίας, ρώτησε αν μιλά με την Ιντερπόλ Βελιγραδίου, οπόταν από την άλλη γραμμή ακούστηκε η φράση:

«Ποιο είναι το πρόβλημα της Ιντερπόλ Βελιγραδίου με την Ιντερπόλ Λευκωσίας;». Τα όσα άκουσε ο αστυνομικός τον έβαλαν σε υποψίες και αφού απολογήθηκε, έκλεισε το τηλέφωνο.

Ωστόσο, το κακό είχε γίνει και ο φερόμενος εγκέφαλος υποψιάστηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά και έτσι έλαβε τα μέτρα του δίνοντας οδηγίες και στους ανθρώπους του που ανέλαβαν τη δολοφονία, να είναι προσεκτικοί, και αυτό έπραξαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr