Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φως στο θρίλερ με το ταχύπλοο της Αίγινας: Ποιος οδηγούσε τη μοιραία μέρα

Φως στο θρίλερ με το ταχύπλοο της Αίγινας: Ποιος οδηγούσε τη μοιραία μέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγινα, Αστυνομία,

Νέα δεδομένα στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας φέρνει έγγραφο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, το οποίο επικαλείται το «Βήμα», σύμφωνα με το οποίο δείγμα DNA του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου βρέθηκε τελικώς στο πηδάλιο και τα χειριστήρια της μηχανής του μοιραίου ταχυπλόου «Duende».

Τα ευρήματα αυτά πάνω στο πηδάλιο και τα χειριστήρια της μηχανής του μοιραίου σκάφους, που πριν από δύο μήνες εμβόλισε λάντζα που μετέφερε τουρίστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με αναφορές νομικών προς «Το Βήμα», δημιουργούν πλέον τη βεβαιότητα ότι ο προφυλακισθείς συνταξιούχος ήταν αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο.

Εξάλλου, κατά τις ίδιες πηγές, αυτό επιβεβαιώνεται και από νεότερες μαρτυρίες στην ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία οι περισσότεροι αυτόπτες αλλά και θύματα του ναυτικού ατυχήματος περιγράφουν τον 77χρονο ως τον χειριστή του ταχυπλόου.

Το νεότερο αυτό έγγραφο της ΕΛΑΣ διαλύει τη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς υποστηριζόταν ότι υπήρχε πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στο οποίο δεν εντοπιζόταν γενετικό υλικό του 77χρονου στο μοιραίο σκάφος. Το πόρισμα αυτό είχε συνταχθεί στις 31 Αυγούστου 2016 από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων όπου προσδιορίζονταν πολλοί γενετικοί τύποι STR αγνώστων ανδρών ή και μείγματα DNA στο πηδάλιο και στα χειριστήρια των μηχανών.

Ωστόσο, όμως επεσήμαναν στο «Βήμα» στελέχη των διωκτικών και των δικαστικών αρχών, «στο έγγραφο αυτό, στα τέλη Αυγούστου, υπάρχει μία απλή λίστα των δειγμάτων γενετικού υλικού που βρέθηκαν στο ταχύπλοο, χωρίς να υπάρχει σύγκριση διότι δεν είχε δοθεί τότε δείγμα γενετικού υλικού ούτε από τον Θρ. Λυκουρέζο ούτε από κανέναν άλλο. Τώρα με το νεότερο έγγραφο της 10ης Οκτωβρίου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των συγκρίσεων και προκύπτει η παρουσία του Θρ. Λυκουρέζου στο τιμόνι του ταχύπλοου».

Στο τωρινό έγγραφο προσδιορίζεται ότι «το δείγμα σάρωσης σε βαμβακοφόρο στειλεό, ο οποίος επισημάνθηκε με την ένδειξη 9 στα κομβία των χειριστηρίων των μηχανών, ταυτίζεται πέρα από κάθε αμφιβολία με τον γενετικό τύπο του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου».

Πάντως, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Freddo» αναφέρει ότι ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε έκπληκτος από το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για τον εντοπισμό γενετικού υλικού του 77χρονου και πως αντιθέτως εκείνος έχει γνώση προηγούμενου εγγράφου που μιλάει για το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr