Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια οργάνωση “βλέπει” η αστυνομία πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ

Ποια οργάνωση “βλέπει” η αστυνομία πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο άνδρες με κουκούλες σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πραγματοποίησαν την επίθεση έχοντας στόχο τον φρουρό της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

‘Ανδρες των ΜΑΤ ανέφεραν πως είδαν άνδρα να τους πλησιάζει από την οδό Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά έχοντας προτεταμένο το χέρι και στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον τους. Από απόσταση μόλις 40 μέτρων πυροβόλησε τουλάχιστον 3 φορές κατά του σκοπού της διμοιρίας που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Σε παρακείμενο δρόμο βρέθηκαν τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

‘Ήθελαν νεκρούς

Στελέχη της ΕΛΑΣ λένε ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό ή νεκρούς και εξετάζει αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» που έχει χτυπήσει δυο φορές με πανομοιότυπο τρόπο την αστυνομική δύναμη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

* το πρώτο χτύπημα της ένοπλης Ομάδας ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2017 εναντίον της κλούβας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο αστυνομικών και την επίθεση, στις 25 Μαΐου του 2014 όταν οι σφαίρες καρφώθηκαν στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

* στις 31 Αυγούστου 2016 υπήρξαν βολές κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

* στις 10 Νοεμβρίου του 2016 με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία λίγο πριν την έλευση του Μ.Ομπάμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr