Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας  στον Άραξο Αχαΐας.

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε πληροφορίες στην Ελληνική Αστυνομία και ζητήθηκε η συνδρομή της, αφού η κλοπή γινόταν εκτός χώρου ευθύνης της Μονάδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις ημεδαποί – μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα ένας 40χρονος Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 46χρονος απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 28χρονος Αστυφύλακας και ένας 36χρονος ιδιώτης, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Τα καύσιμα (Jet Propelant 8) προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν οι κλαπείσες ποσότητες καυσίμων σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας.

Εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 36.000 – 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου το τελευταίο οκτάμηνο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία για την προμήθεια F-35 η Ελλάδα

Πηγές ΥΠΕΘΑ: Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Newsweek: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr