Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιμενικό: Βρήκε 1269 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα σε σκάφος στην Ιεράπετρα (βίντεο)

Λιμενικό: Βρήκε 1269 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα σε σκάφος στην Ιεράπετρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με την μετά την ανεύρεση σχεδόν 1,3 τόνου κατεργασμένης κάνναβης πολύ καλά κρυμμένους σε αλιευτικό σκάφος το οποίο βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας μετά από επιχείρηση εντοπισμού του.

Οι πληροφορίες που είχε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής ήθελαν το σκάφος να μεταφέρει ναρκωτικά και έτσι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας το αλιευτικό σκάφος, σημαίας Συρίας Celina Star, με τέσσερα άτομα πληρώματος, βρέθηκε και ακινητοποιήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος με την βοήθεια και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και άλλων σκαφών.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας με τη βοήθεια κλιμακίου Υποβρυχίων Αποστολών και κλιμακίου Ειδικών Αποστολών από τον Άγιο Νικόλαο και σκύλο ανιχνευτή της Αστυνομίας έψαξαν εξονυχιστικά στο σκάφος χωρίς να βρουν κάτι ύποπτο.

Παρόλα αυτά οι ενδείξεις πως κάτι ύποπτο υπήρχε ήταν φανερές, το παλιό σκάφος έδειχνε φρεσκαρισμένο σε κάποια σημεία, η έρευνα συνεχίστηκε και το πρωί του Σαββάτου από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας με την παρουσία και του Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη κ. Αλεξανδράκη και τελικά με την καθοριστική συνδρομή δεύτερου σκύλου του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά τα οποία ήταν πολύ καλά κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα της πρύμνης του σκάφους, τα οποία τελικά ξηλώθηκαν με πριόνια και τρυπάνια και βρέθηκαν οι κρυμμένες ποσότητες ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Η ικανοποίηση όσων συμμετείχαν στην έρευνα δεν μπορούσε να κρυφτεί, αφού είχαν τη βεβαιότητα για το ύποπτο φορτίο, όμως αποδείχθηκε αρκετά χρονοβόρο να την εντοπίσουν.

Κάτι λιγότερο από 50 συσκευασίες βάρους από 25 έως 30 κιλών, εντοπίστηκαν, με το συνολικό τους βάρος να καταγράφεται στα 1269 κιλά από το πρώτο ζύγισμα που έγινε επιτόπου, έξω ακριβώς από το σκάφος, και θα επαναληφθεί.

Οι συσκευασίες είχαν πάνω τους διαφορετική σήμανση κάτι που πιθανόν δείχνει και την ποιότητα των ναρκωτικών.

Το πλήρωμα του σκάφους συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας πλέον βαριές ποινές ενώ οι ποσότητες των ναρκωτικών φυλάσσονται σε χώρο του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr