Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύτατες ποινικές διώξεις στα μέλη της σπείρας που έκλεβε αντικαρκινικά φάρμακα

Βαρύτατες ποινικές διώξεις στα μέλη της σπείρας που έκλεβε αντικαρκινικά φάρμακα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Καρκίνος, Φάρμακα,

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά των 21 μελών της σπείρας που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά:

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της

-Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ

-Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

-Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

-Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄εξακολούθηση.

Οι «αρχηγοί» του κυκλώματος, σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση, είναι ιδιώτες, που διατηρούσαν κάποιες εταιρείες «βιτρίνες» των παράνομων δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους αρχηγούς διατηρούσε εταιρεία «προκάλυμμα» στη Μέση Ανατολή, μέσω της οποίας καλύπτονταν με νομιμοφάνεια οι παράνομες δραστηριότητες και η εξαγωγή των πανάκριβων φαρμάκων. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, σε χώρα… ενδιαφέροντος του κυκλώματος για την διακίνηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Τα κέρδη του κυκλώματος που φέρεται να δραστηριοποιείται την τελευταία πενταετία ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως ένα ακριβό αντικαρκινικό φάρμακο αξίας 6.000 ευρώ, μεταπωλούταν σε Σκανδιναβική χώρα σε τιμή που έφθανε και τα 15.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr