Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο αυτόφωρο τρεις αστυνομικοί για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Στο αυτόφωρο τρεις αστυνομικοί για διακίνηση παράνομων μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εμπλοκή τους σε υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι τρεις αστυνομικοί, 34χρονος Αξιωματικός και δύο 42χρονοι Αρχιφύλακες, καθώς και ο 52χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό, σε βάρος ενός 42χρονου υπηκόου Αιγύπτου και ενός 46χρονου υπηκόου Συρίας, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργήθηκε προδικαστική έρευνα, σχετικά με την υπαιτιότητα των τριών αστυνομικών και του 52χρονου ημεδαπού ιδιώτη, σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέκυψαν στοιχεία εμπλοκής των δύο Αρχιφυλάκων σε πράξεις απόπειρας διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 35χρονος ημεδαπός είχε προσεγγίσει τον 52χρονο ιδιώτη, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι έχει τη δυνατότητα να προωθεί αλλοδαπούς υπηκόους στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, ο 52χρονος έφερε σε επαφή τον 35χρονο με τους κατηγορούμενους Αρχιφύλακες, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική οικονομική συμφωνία μαζί του για τη διευκόλυνση της παράνομης προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο ένας Αρχιφύλακας ήρθε σε επαφή με τους δύο κατηγορούμενους αλλοδαπούς υπηκόους Αιγύπτου και Συρίας, οι οποίοι και ανέλαβαν την ανεύρεση των προς προώθηση αλλοδαπών. Την 9-6-2014, ο Αρχιφύλακας μετέβη στον Αερολιμένα Αθηνών και παρέδωσε στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, για την υποτιθέμενη διαμεσολάβησή του στην παράνομη έξοδο από την Χώρα δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, την προώθηση των οποίων στο εξωτερικό είχαν αναλάβει οι δύο αλλοδαποί.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ακολούθησαν έρευνες σε οχήματα, οικίες και χώρους των προαναφερομένων αστυνομικών και ιδιωτών, καθώς και σωματικές έρευνες.

Στην οικία του Αρχιφύλακα, που μετέβη στον αερολιμένα Αθηνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) αποσυναρμολογημένη καραμπίνα, σε δερμάτινη θήκη μεταφοράς. Επιπλέον, σε σωματική έρευνα, που διενεργήθηκε στον ίδιο βρέθηκε και κατασχέθηκε το διαβατήριο του 35χρονου, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά την παράνομη κράτησή του, καθώς και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Στην οικία του υπηκόου Συρίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· πλήθος εγγράφων διαφόρων τρίτων προσώπων (φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, υπεύθυνες δηλώσεις κ.τ.λ.),

· έντυπο κράτησης εισιτηρίων με τα στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων με ημερομηνία αναχώρησης την 09-06-2014 για πτήση από το Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς αεροδρόμιο της Γαλλίας. Οι κρατήσεις των εισιτηρίων αφορούσαν δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναχωρήσουν παράνομα στο εξωτερικό, μετά από την πρόταση του 35χρονου και για το λόγο αυτό, πήγαν, την 09-06-2014, στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με συνοδεία ομοεθνή τους, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την έκδοσή τους.

Επίσης, σε σωματική έρευνα στον έτερο Αρχιφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 35χρονου για την εξαπάτηση του ενός Αρχιφύλακα και του 52χρονου ιδιώτη, αναφορικά με την προσχηματική και ψευδή παρουσίαση προς αυτούς δυνατότητάς του να μεσολαβήσει για την έξοδο από τη Χώρα παρανόμων μεταναστών, καθώς και για την δόλια απόσπαση από τον Αρχιφύλακα του χρηματικού ποσού των (3.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα (05-07-2014) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων, σε αδικήματά που αφορούν διακίνηση παρανόμων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr