Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «βαθύ λαρύγγι» που «έκαψε» τον Γιάννο και τον έστειλε στον Κορυδαλλό

Το «βαθύ λαρύγγι» που «έκαψε» τον Γιάννο και τον έστειλε  στον Κορυδαλλό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις πρώτες του ώρες περνάει πλέον στο κελί του στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ποιος όμως ήταν εκείνος που τον έστειλε πίσω από τα κάγκελα;

Σε πρόσωπο – κλειδί για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου, φαίνεται ότι εξελίσσεται ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, Ανδρέας Μπαρδής, ο οποίος απολογήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, «ανοίγοντας» το δρόμο των εξελίξεων για την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Ο πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται πως παρείχε «κάλυψη» στον Γιάννο Παπαντωνίου, μέσω λογαριασμών και μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, ως άλλος Νίκος Ζήγρας, έδωσε στην ελληνική Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έλειπαν για να «δέσουν» οι κατηγορίες.

Όπως ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος προσήλθε πριν περίπου οκτώ χρόνια στον ανακριτή γεμίζοντας τα κενά της έρευνας, έτσι και ο Ανδρ. Μπαρδής, αναφέρθηκε για τους κίτρινους φακέλους που παραλάμβανε γεμάτα δεσμίδες από την κατοικία του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα, προκειμένου να διοχετευθούν σε λογαριασμούς του ζεύγους στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, υποστήριξε πως συνολικά έλαβε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην υπουργό σε μία διετία, χωρίς -όπως υποστήριξε- ο ίδιος τότε να ξέρει την προέλευση των χρημάτων.

«Τα χρήματα πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου. Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

»Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται» φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στην ανακρίτρια ότι «μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 πήρε, κατά τις ίδιες πληροφορίες έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά.

»Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νίκος Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr