Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κάμερες ασφαλείας «κλειδί» για τον φόνο στη Βούλα – Το σκοτεινό παρελθόν του θύματος

Οι κάμερες ασφαλείας «κλειδί» για τον φόνο στη Βούλα – Το σκοτεινό παρελθόν του θύματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες στα γειτονικά σπίτια πιθανόν να έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία το βράδυ της Τετάρτης, στη Βούλα.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων απέναντι ακριβώς από το σπίτι του, λίγες στιγμές αφότου βγήκε από την οικία του και μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο στο άνοιγμα ενός δρόμου, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ.

Το γεγονός ότι ο 46χρονος δεν είχε σταθμεύσει στο εσωτερικό πάρκινγκ του σπιτιού του, αλλά είχε αφήσει το αμάξι του στο συγκεκριμένο σημείο, διευκόλυνε το έργο των δραστών, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χρόνο για την εκτέλεση.

Από το πρωί, τη σύζυγό του θύματος, μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, έχουν επισκεφθεί φίλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ίδια είναι σε κατάσταση σοκ μετά την άγρια δολοφονία του συζύγου της και έχει δώσει μέχρι στιγμής την πρώτη της κατάθεση.

Το ποινικό παρελθον και η εταιρεία security

Πληροφορίες λένε ότι ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αυστραλία, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, να του έχουν «χρεώσει» περίεργες απόπειρες δολοφονίας το 2009 αλλά και συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.

Η σύζυγός του με την οποία έχει αποκτήσει και δύο παιδιά είναι το γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα με τίτλους σε καλλιστεία και διεθνείς διαγωνισμούς.

Το κίνητρο και οι καταθέσεις

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έχουν ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο της εκτέλεσης ήταν «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ μέσα από το υλικό καμερών από σπίτια της περιοχής αλλά και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Παράλληλα μέσα από καταθέσεις, της συζύγου η οποία μετέβη αργά χθες το βράδυ Τετάρτης στην Ασφάλεια και των ατόμων του στενού περιβάλλοντος του, προσπαθούν να μάθουν αν ο 46χρονος είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές, αν δεχόταν απειλές και αν φοβόταν κάτι, έτσι ώστε να βρουν το κίνητρο που θα τους δείξει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τι γράφουν τα αυστραλιανά μέσα

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης καθώς το 46χρονο θύμα που ήταν Αυστραλός πολίτης, γνωστός με το προσωνύμιο «Αυστραλός», είχε απασχολήσει τις αυστραλιανές Αρχές εδώ και χρόνια.

H αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

»Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν.

»Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας.

»Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του.

»Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

»Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr