Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι δικαστές δεν έδωσαν νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Γιατί οι δικαστές δεν έδωσαν νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα για την 7η κατά σειρά άδεια από τις αγροτικές φυλακές.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος που εξέδωσαν οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου, κρίνουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων εφόσον βρεθεί εκτός φυλακής, επικαλούμενοι δημόσιες δηλώσεις που ο ίδιος είχε κάνει και οι οποίες «παραπέμπουν ευθέως στη βία».

Αλλά και με βάση τη νομοθεσία, οι δικαστές αναφέρουν πως από τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα «δεν είναι επιτρεπτή η χορήγηση άδειας» σε κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί περισσότερο από μια φορά σε ισόβια.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο ερμηνεύοντας τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, επισημαίνει πως κατά την κρίση του, εφόσον δεν προβλέπεται και δεν ρυθμίζεται «ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ’ άρθρο 55 παρ. 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά».

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και σε κάθειρξη 25 ετών, «ήτοι έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινής σε ισόβια».

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, «συντρέχει η τυπική προϋπόθεση που θέτει η ως άνω διάταξη για το επιτρεπτό της χορήγησης τακτικής άδειας, αφού όπως προελέχθη, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινών ισόβιας κάθειρξης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr