Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σκότωσαν τους χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο

Πώς σκότωσαν τους χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η φονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, στην οποία σκοτώθηκαν οι δύο Χρυσαυγίτες, σήμανε την αιματηρή κλιμάκωση της ακραίας πολιτικής βίας, μετά και τη δολοφονία Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Το χτύπημα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην τοπική οργάνωση Βορείων Προαστίων σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Οι σφαίρες των δραστών γάζωσαν τους τρεις χρυσαυγίτες που εκείνην την ώρα πραγματοποιούσαν «περιπολία» έξω από το κτίριο.

Για τους δύο, τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη και τον 22χρονο Εμμανουήλ Καπελώνη, τα τραύματα από τις σφαίρες ήταν θανάσιμα. Ο τρίτος, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και τώρα είναι καλά..

Για «επαγγελματίες εκτελεστές» που γνώριζαν πολύ καλά τον στόχο τους, αλλά και τη χρήση του όπλου, έκανε λόγο στο «Έθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη. «Ήταν “διαβασμένοι”.

Οι αναβάτες της μηχανής σταμάτησαν και έστρεψαν τα πιστόλια τους κατά των μελών της Χρυσής Αυγής που ήξεραν ότι βρίσκονταν στο σημείο. Δεν τους ένοιαζε η ταυτότητα των θυμάτων τους. Ήθελαν μόνο νεκρούς…», λέει χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της εκτέλεσης

6.50 μ.μ. Οι Γιώργος Φουντούλης, Εμμανουήλ Καπελώνης και ο Αλέξανδρος Γέροντας περιφρουρούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου 426.

6.55 μ.μ. Μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο επιβάτες σταματά στη Λ. Ηρακλείου 420 έξω από κατάστημα για κατοικίδια. Ο συνεπιβάτης κινείται γρήγορα προς το μέρος των τριών μελών της Χρυσής Αυγής.

7.00 μ.μ. Οι δράστες ανοίγουν πυρ και οι δύο άντρες πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες περίστροφου όπλου 9 χιλιοστών. Ο τρίτος τραυματίζεται σοβαρά.

7.07 μ.μ. Οι ένοπλοι αναπτύσσουν ταχύτητα και φεύγουν από το σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους ακολούθησε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταματημένο από τα γραφεία της ΧΑ σε απόσταση 20 μέτρων.

7.25 μ.μ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο και αποκλείουν την περιοχή. Τις έρευνες καθοδηγεί η Αντιτρομοκρατική.

Το όπλο

H βαλλιστική έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο ήταν περίστροφο όπλο, τύπου «ZASTAVA», το οποίο είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα µε τη βαλλιστική, το όπλο είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτένιζαν» όλο το βράδυ το σημείο της δολοφονίας και µε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν νέες εκτεταμένες έρευνες.

Ωστόσο, τα εργαστήρια βρήκαν ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, ότι και οι περίπου δώδεκα κάλυκες που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προήλθαν από το ίδιο όπλο. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει το σενάριο της αστυνομίας για έναν δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας. Δηλαδή ότι από τα δύο άτομα που εθεάθησαν, ο ένας ήταν ο εκτελεστής και ο άλλος ο οδηγός.

Η ταυτοποίηση του όπλου που χρησιμοποιήθηκε αναμενόταν να δείξει και την «ταυτότητα» της οργάνωσης του τρομοκρατικού χτυπήματος. Όμως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως την ευθύνη μπορεί να αναλάβει ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, αν και σύμφωνα µε τα μέχρι στιγμής στοιχεία αυτό το σενάριο δεν προκρίνεται ως το πιο πιθανό. Κι αυτό γιατί το «modus operandi» των δραστών παραπέμπει σε έμπειρους που ήξεραν πώς να κινηθούν, είχαν γρήγορα αντανακλαστικά και πραγματοποίησαν ένα από τα πιο αιματηρά χτυπήματα των τελευταίων ετών.

Η μοτοσικλέτα

Στο μικροσκόπιο των ειδικών είχε μπει και η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, λίγα μέτρα από το σημείο του χτυπήματος, η οποία, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκείνη των δραστών, φέρει πινακίδες που είναι κλεμμένες από το 2000. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μοτοσικλέτα να ανήκε σε κάποια από τις παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις που η αστυνομία δεν είχε εντοπίσει και η οποία χρησιμοποιήθηκε προχθές. Η μηχανή θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί και για «καβάντζα» για τους ίδιους τους δράστες, καθώς και για την ομάδα υποστήριξης που θεωρείται σίγουρο ότι υπήρχε.

Ένα χρόνο μετά και μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κάποιος για τους δολοφόνους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια «μίξη» ποινικών και αντιεξουσιαστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr