ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τραγική κατάληξη είχε η σειρά εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2026 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Η 72χρονη Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Νέστορα, έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Ανάληψης-Χαριλάου στις 04.35 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκι) στην κατοικία της οικογένειας Νέστορα.
Αντιλαμβανόμενη τη φωτιά, η πολιτεύτρια κατέβηκε στο αυτοκίνητό της για να τη σβήσει, ενώ την ακολούθησε και η 72χρονη μητέρα της.
Η ηλικιωμένη γυναίκα υπέστη βαρύτατα εγκαύματα στο 80% της σωματικής της επιφάνειας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε άμεσα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18.50).
Από την ίδια επίθεση, η Αφροδίτη Νέστορα νοσηλεύεται με εγκαύματα, ενώ ο πατέρας της και δύο ακόμη ένοικοι της πολυκατοικίας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Μπαράζ επιθέσεων σε 17 λεπτά
Η επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα ήταν το τρίτο και σοβαρότερο χτύπημα σε ένα οργανωμένο μπαράζ επιθέσεων που διήρκεσε μόλις 17 λεπτά.
-04.18: Έκρηξη από γκαζάκι σε είσοδο πολυκατοικίας στην Πυλαία (χωρίς ζημιές).
-04.23: Δεύτερη έκρηξη στην Τούμπα, με περιορισμένες υλικές ζημιές.
-04.35: Το μοιραίο χτύπημα στη Χαριλάου.
Οι επιθέσεις στράφηκαν επίσης κατά των οικιών του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήση Ιωακείμοβιτς, και του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τις ενέργειες.
Κυρ. Μητσοτάκης: «Απλοί εγκληματίες οι δράστες – Καμία ανοχή στην τρομοκρατία»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επισκέφθηκε το μεσημέρι τους τραυματίες στο Ιπποκράτειο.
Σε δηλώσεις του τόνισε πως οι δράστες δεν είναι κοινωνικοί αγωνιστές αλλά «απλοί εγκληματίες» και δεσμεύτηκε για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.
Μετά την είδηση του θανάτου της 72χρονης, ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε νέα σκληρή δήλωση, κάνοντας λόγο για «δολοφονικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της τυφλής βίας».
Υπογράμμισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στις διαιρέσεις του παρελθόντος και κάλεσε σε πολιτική και κοινωνική εγρήγορση:
«Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων! Η νομιμότητα της Πολιτείας και η ενότητα της κοινωνίας οφείλουν, τώρα, να εξορίσουν την τρομοκρατία εκεί όπου ανήκει: στο περιθώριο».
Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα.































































ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW





































