Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για τον Αλέξη Τσίπρα

Μοσκοβισί: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για τον Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πιέρ Μοσκοβισί, Τρόικα,

Την άποψη ότι η Ελλάδα μετά από δυο μήνες θα πρέπει να έχει άλλο είδος εποπτείας και όχι την τρόικα, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. “Η πόρτα μου είναι ανοιχτή”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί, τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει μέσα σ’ ένα δίμηνο να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα. Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να προσανατολισθούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» τόνισε σε εκπομπή του οικονομικού καναλιού BFM TV.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση για το αν ένοιωθε άνετα δίπλα σε μια συντηρητική κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι η λιτότητα που “σκότωσε” την Ελλάδα ή την ελληνική οικονομία. Κατά τον κ. Μοσκοβισί, η αιτία είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας που δεν ήταν καλό και έπρεπε να μεταρρυθμιστεί. «Εάν δεν γίνονταν οι μεταρρυθμίσεις η οικονομία της Ελλάδας θα ήταν σήμερα ανύπαρκτη» εκτίμησε.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας ότι ως αρχηγό της αντιπολίτευσης θα τον συναντήσει σε δεδομένη στιγμή. «Του είπα να με επισκεφθεί στις Βρυξέλλες, η πόρτα μου είναι ανοιχτή», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε τέλος ότι συχνά υπάρχει σύγχυση ή ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα που ανήκει και στη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται στο «Αριστερό Μέτωπο» του Μελανσόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

Οι δανειστές επιστρέφουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη

Ο Τσίπρας είδε Μοσκοβισί: Κάναμε πολλά για να μιλάνε σήμερα για «μικρό θαύμα»

Ο Μοσκοβισί προβλέπει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020

Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr