Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόρος 67% στην αμόλυβδη!

Φόρος 67% στην αμόλυβδη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μείωση τελών και φόρων στα καύσιμα ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με αφορμή τη μεγάλη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

«Οι χαμηλές τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων που προκύπτουν από την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου κατά 57% περίπου, την οποία δεν βλέπουμε να διαμορφώνεται στις αντλίες των πρατηρίων, πρέπει να συνοδεύεται αναλόγως και με σχετική μείωση των φόρων-τελών που παραμένουν σταθερά υψηλοί ανά λίτρο καυσίμου (67% !!! στην αμόλυβδη και 48,4% !!! στο πετρέλαιο κίνησης)» σημειώνει η ΠΟΠΕΚ,

Προσθέτει πως, αυτή η κατρακύλα, όπως τη χαρακτηρίζει, των τιμών ανοίγει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης από την κρίση, για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, εκτιμά πως οι μειωμένες τιμές του αργού πετρελαίου, παράλληλα με την μείωση τελών και φόρων, θα διαμορφώσουν ένα ισχυρό κοκτέιλ κινήτρων, για την προσδοκώμενη ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας, ως συντελεστές μείωσης του μεταφορικού κόστους και του κόστους παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και ενεργειακών προϊόντων.

Επίσης, προσθέτει πως η μείωση των φόρων θα γίνει ανάχωμα στα σχέδια των κυκλωμάτων της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, κ.λπ.) τα οποία, όπως αναφέρει, ενθυλακώνουν πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σε βάρος των δημοσίων εσόδων και των Ελλήνων φορολογουμένων από την εκτεταμένη δασμοφοροδιαφυγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο Ερντογάν εκβιάζει το Ιράκ με το νερό για να πάρει πετρέλαιο και πόλεμο κατά του PKK – Επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr