Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BlackRock: Αγνοήστε τον θόρυβο για την Ελλάδα

BlackRock: Αγνοήστε τον θόρυβο για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BlackRock, Bloomberg, Ευρωζώνη, Ευρώπη,

Να αγνοήσουν τον καθημερινό «θόρυβο» αναφορικά με την Ελλάδα και την στρατηγική της Fed για τα επιτόκια και να συνεχίσουν να αποταμιεύουν για τα… γηρατειά τους, συμβουλεύει τους επενδυτές που σχεδιάζουν τη συνταξιοδότησή τους ο πρόεδρος της BlackRock, Robert Kapito.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει «τόσος θόρυβος από όλους, που κάνει τον κλασικό μικροεπενδυτή να μην θέλει να επενδύσει γιατί φοβάται». «Είναι μόνο θόρυβος, διότι αν δεν είναι η Ελλάδα σήμερα, θα είναι κάποιος άλλος στις εφημερίδες».

Έρευνα της BlackRock σε 27.500 άτομα από 20 χώρες αποκάλυψε πως οι μειωμένες αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα. Στις ΗΠΑ το 40% περίπου των ερωτηθέντων είπαν πως δεν είχαν καθόλου αποταμιεύσεις για την συνταξιοδότησή τους, ενώ στη Λατινική Αμερική, αν και το 67% των ερωτηθέντων είπαν πως αποταμιεύουν, ωστόσο τα ποσά που βάζουν στην άκρη ισοδυναμούν με ένα ή δυο χρόνια από το επιθυμητό ετήσιο εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης, αναφέρει το euro2day.gr.

Εν μέσω του αδιεξόδου στην Ευρώπη, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και των ερωτημάτων αναφορικά με τη Fed, οι επενδυτές κρατούν υπερβολικά πολύ χρήμα «στην άκρη», περιμένοντας για το πότε θα πέσει η αγορά, λέει ο Kapito, σημειώνοντας πως η βραχυπρόθεσμη σκέψη βλάπτει τις προοπτικές επενδύσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Russ Koesterich, Chief Investment Strategitst της BlackRock σημείωσε πως αν και τα προβλήματα στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστούν, οι ευρωπαϊκές μετοχές αποτελούν μια λογική επένδυση. Κατά τον ίδιο, παγκοσμίως, οι καλύτερες ευκαιρίες βρίσκονται στην Ασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

DW: Σενάρια για ευρωπαϊκή πυρηνική βόμβα

Spiegel: Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Το αρχαίο DNA αποκαλύπτει το λόγο για τα υψηλά ποσοστά σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr