Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αλλάζει η κυβέρνηση στα κόκκινα δάνεια

Τι αλλάζει η κυβέρνηση στα κόκκινα δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας προχωρά κατά άμεση προτεραιότητα η κυβέρνηση, έως το ποσό των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης που παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας, η προστασία των δανειοληπτών – φυσικά και νομικά πρόσωπα – θα υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις.

Η πρώτη φάση του προγράμματος της κυβέρνησης, για την οποία θα κατατεθεί νομοσχέδιο άμεσα, θα αφορά στο 2015 και θα στοχεύει στα κοινωνικά στρώματα που αντιμετωπίζουν αδυναμία αποπληρωμής και εκτιμάται ότι θα καλυψει περίπου 40.000 δανειολήπτες που κινδυνεύουν με άμεσο πλειστηριασμό.

Η δεύτερη φάση θα αφορά 100.000 δανειολήπτες, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη, για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αυτής της κατηγορίας (συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ) θα συσταθεί ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης στον οποίο θα μεταφερθούν τα προβληματικά δάνεια από τις τράπεζες.

Τα δάνεια θα πουληθούν από τις τράπεζες στο 50% της αξίας τους και στη συνέχεια ο δανειολήπτης θα πληρώσει στο φορέα μέρος της οφειλής ενώ ένα τρίτο μέρος θα καλυφθεί από το δημόσιο.

Υπολογίζεται ότι όλες αυτές οι διατάξεις για να υλοποιηθούν θα χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερου του εξαμήνου και σχετική πρόταση θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στους θεσμούς ώστε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, αυτά θα ρυθμιστούν σε δύο φάσεις: η μία θα αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ακολουθηθεί ένα ανάλογο μοντέλο με τα στεγαστικά και η δεύτερη αφορά στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr