Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαπέν: Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για μείωση του ελλείμματος εάν χρειαστεί

Σαπέν: Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για μείωση του ελλείμματος εάν χρειαστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2015 άφησε ανοιχτό υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σε σημερινές δηλώσεις του από τη Βιέννη.

«Εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται με βάση μια πολιτική απόφαση και δεν συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Εν τω μεταξύ, τον προβληματισμό της το έλλειμμα στη Γαλλία εκφράζει η κεντρική γερμανική τράπεζα, μετά την παράταση που ενέκρινε η Ε.Ε.
Η εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζουν να έχουν εξελιχθεί σε ένα «πολιτικό παζάρι», δήλωσε ο κεντρικός Γρμανός τραπεζίτης, Γενς Βάιντμαν, που χαρακτήρισε «ανησυχητική» την παράταση που δόθηκε στο Παρίσι για να μειώσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ του.

«Δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων είναι ανησυχητική» επισήμανε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung.

Πρόκειται για κακό χειρισμό όταν «οι κανονισμοί δεν κατανοούνται σχεδόν ποτέ και η εφαρμογή τους παραπέμπει στην πρακτική ενός πολιτικού παζαριού» συνέχισε ο Βάιντμαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr