Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους “θεσμούς” η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

Στους “θεσμούς” η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, Συντάξεις,

Στους εκπροσώπους των θεσμών βρίσκονται οι τελικές προτάσεις με την καυτή ατζέντα για το ασφαλιστικό, την ώρα που “κόκκινο πανί” γι’ αυτούς δείχνουν να είναι οι ρυθμίσεις για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη.

Ειδικότερα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά 13ης σύνταξης κόστους 545 εκ ευρώ, για την αναστολή ή κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος επικουρικών συντάξεων κόστους 376 εκ ευρώ και για την αλλαγή του υπολογισμού των εφάπαξ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 921 εκ ευρώ.

Με δήλωση του στο MEGA, ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζει ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν παρά τις πιέσεις των θεσμών ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μειώσεων σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας στρέφει τη προσοχή του στην αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και ο Δημήτρης Στρατούλης εκτιμά ότι από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 100 δόσεις θα εισρεύσουν στα ταμεία 1,46 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν κρύβει την ικανοποίηση του που μόνο στις δυο πρώτες μερες της ρύθμισης οι οφειλέτες του ΙΚΑ ρύθμισαν 232 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μπουν ως άμεσα έσοδα στα ταμεία του ΙΚΑ 16 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ θα έρθουν στη βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Θα ενταχθούν στα νομοσχέδια του Πάνου Σκουρλέτη για την σταδιακή επαναφορά του κατωτατου μισθού στα 751 ευρώ και για την επαναφορά του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr