ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Κόκκινα Δάνεια,


















































Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Με κόστος 2 δισ. δολάρια την ημέρα, πόσο μπορεί να αντέξει η Ουάσιγκτον τον πόλεμο με το Ιράν;
Στον ναύσταθμο της Κρήτης επέστρεψε το USS Gerald Ford
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε περίπου ένα εξάμηνο τοποθετεί η κυβέρνηση την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 2 Απριλίου.
Όπως ενημερώνει ο υπουργός, «επίκειται νομοθετική ρύθμιση που αποσκοπεί σε μία ριζική ανακούφιση των οφειλετών και σε μια συνολική διευθέτηση των ιδιωτικών χρεών με ισχυρά κοινωνικά κριτήρια και με προοπτική να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα “κόκκινα” δάνεια να γίνουν “πράσινα” και να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης, θα περιλαμβάνει δύο σκέλη. Αφενός, τη δημιουργία ταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν τα δάνεια των υπερχρεωμένων φτωχών νοικοκυριών. Αφετέρου, την αναμόρφωση του ισχύοντος νόμου για τα επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Ωστόσο, οι τεχνικές πλευρές και οι προδιαγραφές της ρύθμισης αυτής μελετώνται και παράλληλα διεξάγεται διαβούλευση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε ένα περίπου εξάμηνο» ενημερώνει ο κ. Σταθάκης.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ ‘Αννα Καραμανλή και αφορούσε την υπαγωγή επιχειρήσεων που κατέχουν «κουρεμένα» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.























































