Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΙΚΑ: Στο μισό συρρικνώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη

ΙΚΑ: Στο μισό συρρικνώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΚΑ, Συνταξιούχοι,

Στο μισό συρρικνώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη. Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπολογίζεται πως πρέπει να εξεταστούν 161.000 αιτήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη, με τον χρόνο της αναμονής να αγγίζει ακόμα και τα δύο έτη στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αριθμός νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση που συρρικνώθηκε στο ήμισυ μετά τις χρονιές της μαζικής φυγής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 υποβλήθηκαν 6.985 αιτήσεις από 13.915 που είχαν υποβληθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αναφέρουμε ότι το 2012 έχει καταγραφεί ως χρονιά ρεκόρ αφού συνταξιοδοτήθηκαν 146.474 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ: «Ο ακριβής αριθμός των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων ανέρχεται σε: 56.615 απλές κύριες συντάξεις του ΙΚΑ (ενώ αντίστοιχα το Μάρτιο του 2014 ήταν 63.075 και τον Οκτώβριο του 2014 57.934), 10.472 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης και 66.220 επικουρικές συντάξεις.

Από τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις του ΙΚΑ αποδίδονται 30.000 προσωρινές συντάξεις μετά από αίτηση των δικαιούχων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (ν.3996/11, άρθρο 38).

Όσον αφορά στο χρόνο έκδοσης των συντάξεων, κατά κανόνα σε όλα τα Κέντρα Απονομών Συντάξεων της Περιφέρειας κυμαίνεται από 2-6 μήνες. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας του μεγάλου όγκου εισερχομένων αιτημάτων, της έλλειψης και της ανισοκατανομής του προσωπικού, οι χρόνοι αναμονής αυξάνονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Μητσοτάκης: Κινδυνολογία και fake news για τις συντάξεις

H viral συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με συνταξιούχο: «Σταματάω να είμαι Νεοδημοκράτης»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50

ΠΑΣΟΚ: Στάχτη στα μάτια κι εμπαιγμός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr