Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίστα Νικολούδη: 85.000 πρόσωπα «έβγαλαν» πάνω από 200.000 ευρώ από το 2010

Λίστα Νικολούδη: 85.000 πρόσωπα «έβγαλαν» πάνω από 200.000 ευρώ από το 2010
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν 85.000 άτομα έβγαλαν ποσά στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Παναγιώτη Νικολούδη, αναφορικά με την περιβόητη λίστα Νικολούδη του νυν υπουργού Επικρατείας.

Ο κ. Νικολούδης ξεκαθαρίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ότι πλέον ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια Αρχή

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος ζητώντας να χορηγηθούν τα στοιχεία για τη «λίστα Νικολούδη».

Σύμφωνα με την απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος 85.000 περίπου προσώπων, τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26.1.2015.

Ο κ. Νικολούδης επισημαίνει ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη και τονίζει ότι η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 222 δισ. οι καταθέσεις Γερμανών σε φορολογικούς παραδείσους εκτός Ε.Ε.

Η Εφορία ψάχνει καταθέσεις και εισοδήματα Ελλήνων στο εξωτερικό

Βαριά έκθετος ο Μητσοτάκης: Μην επιστρέψετε καταθέσεις μέχρι να εκλεγεί η ΝΔ

ΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης προτρέπει μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας 100.000 Έλληνες με καταθέσεις και ακίνητα στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr