Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατούλης: Οι δεσμεύσεις για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ πρέπει να τηρηθούν

Στρατούλης: Οι δεσμεύσεις για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ πρέπει να τηρηθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν πρόκειται να έρθει συμφωνία που να ανατρέπει βασικές πλευρές του προγράμματός μας» τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ που αποτελούν βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τηρηθούν.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι, επειδή ξέρω πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι από τα ιστορικά του στελέχη, δεν πρόκειται να έρθει κάποια συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι η ίδια η κυβέρνηση, από την ίδια της τη φυσιογνωμία, δεν θα φέρει για έγκριση και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα μία συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δηλώσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον real fm.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων πάντοτε «γίνονται ελιγμοί και επιμέρους υποχωρήσεις». «Είναι θεμιτό αλλά το να ακυρώσεις τον βασικό κορμό των προγραμματικών σου δηλώσεων δεν γίνεται και τέτοια συμφωνία δεν θα έρθει» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το κατά πόσο ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακυρώνουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η συμφωνία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εκτίμησή μου είναι, επίσης, ότι οι βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις και για τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν. Από εκεί και πέρα μένουν, οι μέρες που μένουν, για να διαπραγματευτούμε και να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική υποταγή, αλλά θα ανοίγει δρόμους ελπιδοφόρους, τουλάχιστον θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Βαρουφάκη για τα ταμειακά διαθέσιμα, σύμφωνα με την οποία τελειώνουν σε δύο εβδομάδες, ο κ. Στρατούλης αρκέστηκε να σημειώσει ότι «Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες πάρα πολλές, και ρευστότητας και χρηματοδότησης και αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα… εκεί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Όταν ρωτήθηκε εάν εναλλακτική αποτελεί η BRICS, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Ακόμα και εκεί. Εάν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας και μας δανείσουν όπως δανείζεται μία κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείσουμε; Είναι μία δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Μόνο με υπερπλήρη ασφάλιση κατοικίας η μείωση 10% – Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr