Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BofA: Τέλος στη στήριξη του ELA σε περίπτωση στάσης πληρωμών προς το ΔΝΤ

BofA: Τέλος στη στήριξη του ELA σε περίπτωση στάσης πληρωμών προς το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διαβεβαίωση πως μια αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ θα σημάνει σημαντική υπαναχώρηση στη διαπραγμάτευση αλλά παρόλα αυτά δε θα σημάνει και αυτομάτως χρεοκοπία εκφράζουν οι αναλυτές της BofA  Merrill Lynch, διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα περιέλθει καν σε κατάσταση «τεχνικής χρεοκοπίας».

Ωστόσο, η Bank of America Merrill Lynch προειδοποιεί πως οποιαδήποτε αθέτηση πληρωμής θα άλλαζε προς το χειρότερο τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές. Πάντως, σε μία τέτοια περίπτωση οι αναλυτές θεωρούν πως οι ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να ανακαλέσει την στήριξη της προς τη Ελλάδα, της Bank of America Merrill Lynch, διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα περιέλθει καν σε κατάσταση «τεχνικής χρεοκοπίας».

Σε περίπτωση ενός τέτοιου σεναρίου, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα εκτοξευτεί και πάλι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άλμα του πληθωρισμού στο 2,9% τον Νοέμβριο – Η ακρίβεια «καίει» τη θετική ατζέντα του Μαξίμου

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Συμφωνία Ουκρανίας-ΔΝΤ για πρόγραμμα 8,2 δισ. δολαρίων

«Ιθάκη» – Τσίπρας για «κουπόνια» Βαρουφάκη: «Δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω» – Για Λαφαζάνη: «Aντιλαμβανόταν έστω και στοιχειωδώς την πραγματικότητα;»

«Ιθάκη»: Ο Πούτιν προέτρεψε τον Τσίπρα «να τα βρει με τη Μέρκελ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr