Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατσέλη: Δεν θα υπάρξει Grexit λόγω του υψηλού κόστους στην Ευρωζώνη

Κατσέλη: Δεν θα υπάρξει  Grexit λόγω του υψηλού κόστους στην Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC στην εκπομπή “World at One” η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες θα υπάρξει θετική κατάληξη αύριο στις διαπραγματεύσεις.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι “μια ρήξη θα ήταν παράλογη πράξη εφόσον έχει υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση ως προς το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 και 2016 και οι διαφορές εστιάζονται στην επιλογή μέτρων που δεν ξεπερνούν τα 2-3 δις”.

Η Λούκα Κατσέλη επισήμανε , πάντως, ότι η πολυφωνία που χαρακτηρίζει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, και τα πολλά επίπεδα διαπραγματεύσεων χωρίς ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων και διακυβέρνησης, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην έκβαση των διαπραγματεύσεων .

Πάντως, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ γιατί «το κόστος για την Ευρωζώνη, το οποίο υποτιμούν, είναι πραγματικά σοβαρό».

«Αν οι αγορές αποφασίσουν ότι το ευρώ δεν είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση και μια κυβέρνηση μπορεί να κηρυχτεί πτωχευμένη, τότε το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι μια κερδοσκοπική επίθεση από τις αγορές στον επόμενο αδύναμο συμμετέχοντα ή στο ευρώ»

Αναφερόμενη στις εκροές καταθέσεων που εγιναν την τελευταία εβδομάδα απο τις Ελληνικές Τράπεζες , τόνισε οτι η ρευστότητα των Τραπεζών καλύφθηκε πλήρως απο την ΕΚΤ μέσω ΕLA. Ωστόσο προσέθεσε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να γίνει σοβαρότερη.

.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 41,7 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Από την Eurobank θα ξεκινήσει η στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ – Η διεκδίκηση του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα

Η Λούκα Κατσέλη συντρίβει τα ψέματα του Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr