ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΓΣΕΕ, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,


















































«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
‘Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με νέο άρθρο που προστίθεται στο τελικό κείμενο προβλέπεται ότι οι κοινωνικοί φορείς αυτοδεσμεύονται ότι «εάν με οποιονδήποτε τρόπο αρθούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα».
Οι νομοθετικές παρεμβάσεις ορίζουν ότι ο βασικός μισθός παραμένει στα 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών και στα 511 ευρώ για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από το όριο του 10%.
Αντίστοιχα και οι τριετίες παραμένουν παγωμένες στα επίπεδα του 2012.
Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι όροι εργασίας που θεσπίστηκαν με προηγούμενες ΕΓΣΣΕ. Αυτό σημαίνει ότι και για το 2014, ισχύουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα: διασώζεται δηλαδή το επίδομα γάμου, ο 13ος και ο 14ος μισθός αλλά και τα θέματα ωραρίου εργασίας και οι άδειες με τον τρόπο που ισχύουν και σήμερα.
Η σύμβαση περιλαμβάνει και άρθρο που επεκτείνει από την ημέρα υπογραφής της, τη δυνατότητα μειωμένου ωραρίου λόγω φροντίδας παιδιού και στους δύο γονείς. Μέχρι σήμερα, το δικαίωμα αυτό αναγνωριζόταν μόνο για τη μητέρα.























































