Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επιτυχία για τη ΘΕΑ του ΕΒΕΑ

Μεγάλη επιτυχία για τη ΘΕΑ του ΕΒΕΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή λήξης του προγράμματος «Δημιουργία Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις όλων των επιχειρηματικών ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τη βράβευση των ομάδων έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μίχαλος ανέφερε «σήμερα ολοκληρώνεται επισήμως μια σημαντική πρωτοβουλία, ένα σημαντικό έργο που υλοποίησε το ΕΒΕΑ στο πλαίσιο του προγράμματος “Έργο Αθήνα”.

Η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων ιδρύθηκε πριν από 18 μήνες, με τη φιλοδοξία να λειτουργήσει ως «φυτώριο» επιχειρηματικότητας.

Ένα φυτώριο στο οποίο θα μπορούσαν να ανθίσουν νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Να βρουν όχι απλώς ένα φιλόξενο χώρο, αλλά και ουσιαστική ενθάρρυνση, στήριξη και καθοδήγηση.

Σκοπός μας ήταν να συμβάλουμε όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Και που εξαιτίας τους, έχουμε δει ως τώρα πολλές εξαιρετικές ιδέες να μην προχωρούν.

Εκτός, λοιπόν, εκτός από τη φιλοξενία και την παροχή γραμματειακής υποστήριξης, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών: διάγνωση αναγκών και παροχή δωρεάν εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης, δράσεις επιμόρφωσης, ενημέρωσης και δικτύωσης, αλλά και υποστήριξη στην αναζήτηση επενδυτών.

Τους περασμένους μήνες είχαμε τη χαρά να δούμε αυτές τις υπηρεσίες να πιάνουν τόπο.

Είδαμε τη θερμοκοιτίδα να παίρνει ζωή από τις 42 επιχειρηματικές ομάδες που εντάχθηκαν στους δύο κύκλους του έργου.

Να παίρνει ζωή από το ταλέντο, τις ιδέες, τον ενθουσιασμό και τις φιλοδοξίες νέων ανθρώπων, οι οποίοι επέλεξαν να αντισταθούν στο κλίμα μιζέριας που έχει καταλάβει εδώ και μια πενταετία τη χώρα και την πόλη μας. Ανθρώπων που επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αλλά και να μη συμβιβαστούν, να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη οδό της επαγγελματικής «αποκατάστασης».

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τις ομάδες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη Θερμοκοιτίδα. Ελπίζω και πιστεύω ότι στη συνέχεια της διαδρομής τους, στη συνέχεια της πορείας τους στον επιχειρηματικό στίβο, θα μας κάνουν ακόμη πιο υπερήφανους» τόνισε ο κ. Μίχαλος.

«Το ΕΒΕΑ είναι το πρώτο επιμελητήριο που αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία. Και πιστεύουμε ότι η επιτυχής υλοποίησή της μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Δράσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Το ΕΒΕΑ ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ήταν το πρώτο Επιμελητήριο που λειτούργησε θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και να συμβάλει στη διασύνδεση αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού. Τα εγκαίνια της Θερμοκοιτίδας πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου 2014 και συνολικά φιλοξενήθηκαν 42 ομάδες.

Συνοπτικά, η Θ.Ε.Α. παρείχε στις επιχειρήσεις τις παρακάτω υπηρεσίες:

– Φιλοξενία των επιχειρηματικών ομάδων με παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45.

– Διάγνωση αναγκών συμβουλευτικής υποστήριξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας των επιχειρηματικών σχημάτων

– Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη (360 ώρες συνολικά/ επιχειρηματικό σχήμα).

– Ενημερωτικές εκδηλώσεις – ημερίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

– Υποστήριξη στην αναζήτηση επενδυτών

– Συμμετοχή σε 3 κορυφαία events του εξωτερικού σχετικά με start ups: στο Pioneers Festival 2015 στη Βιέννη, στο Web Summit 2015 στο Δουβλίνο και στο SLUSH 2015 στο Ελσίνκι.

– Ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες λειτουργίας και μακροπρόθεσμες επενδύσεις

– Χρήση του δικτύου του Ε.Β.Ε.Α. – του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικότητας (10.500 Επιμελητήρια και Ενώσεις σε όλο τον κόσμο), καθώς και της Λέσχης των μεγαλύτερων Μητροπολιτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

– Διασύνδεση της ΘΕΑ με το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ, όπου οι ομάδες παρουίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στα μέλη του Δικτύου για αναζήτηση χρηματοδότησης.

Παράλληλα, η ΘΕΑ εντάχθηκε στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, με την συμμετοχή και συνεργασία δημοσίων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κλαδικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα.

Τόσο η ΘΕΑ όσο και το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Έργο Αθήνα», που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Επιμελητήρια: Προς τρίτη συνεχόμενη αναβολή οι εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Δημήτρης Δημητρίου: Νέος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr